Exclusief voor abonnees

Van -3 naar +99: geen enkele nationale ploeg scoort meer dan de Duivels

AFP
Goals, goals, goals. Die maken de Rode Duivels aan de lopende band en ze krijgen er in verhouding amper binnen. Met de 0-4 in Schotland bevestigen Lukaku en co hun status van vlotst scorende nationale ploeg ter wereld. In vier jaar is het algemene doelpuntensaldo van België van -3 naar +99 gegaan. Van een sprong voorwaarts gesproken.

Flashback naar 5 maart 2014. België speelt gelijk tegen Ivoorkust (2-2) in een oefeninterland richting WK 2014 in Brazilië. Na die 713de interland van de Belgen staat de teller op 1199 goals voor en 1202 goals tegen, -3 dus. Eind mei 2014 maken ze daarop komaf met Luxemburg met 5-1 en bedraagt het doelpuntensaldo +1. In de daaropvolgende interlands gaat het steeds verder de positieve kant uit. In 59 matchen bolt de trein slechts zes keer lichtjes achteruit na een nederlaag en is er achtmaal een tijdelijke stilstand na een gelijkspel.

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christophe van boom

  hoog in hunne bol die mannen. hebben de zoveelste kans laten schieten.

 • Laura DeBacker

  Ach als ze maar kunnen zagen over onze rode duivels, niet waar Karl?

 • Patrick Voet

  En ze staan mooi tweede in de Fifa ranking.

 • Michael Vandamme

  Bende klagers hier, er zijn andere landen met 10 keer meer inwoners en spelers die ook bij ploegen spelen die champions league finales winnen en noem maar op. Als je al niet tevreden met een 3de plek op een wk dan ken je er niets van. Als je eerste wordt hangt soms af van details,

 • Sacha Van der Putten

  Tja Karl, voor een land met 11 miljoen inwoners 3de worden op een WK. Het is en blijft de beste lichting die we ooit gehad hebben. Maar wij Belgen zagen toch zo graag....