Tweedehandssites surfen mee op Paninihype

BELGA
De Belgische voetbalsupporters hebben massaal hun weg gevonden naar de zoekertjessites. Die moeten soelaas bieden nu Panini, de Italiaanse producent van de enorm populaire WK-stickers, niet meer aan de vraag kan voldoen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.

De hype rond de gegeerde Panini-stickers is amper bij te houden. In ons land zijn er al meer dan 80 miljoen verkocht. Veel supermarkten zijn uitverkocht en de reserves bij Panini Belgium zijn uitgeput. Nog nooit zijn in België zoveel van die stickers verkocht en het WK moet nog beginnen.

Op de tweedehandssites worden intussen massaal stickers van het WK-album en het Rode Duivels-album geruild en te koop aangeboden. Volgens Gazet van Antwerpen is het aantal zoekopdrachten naar Paninistickers op Kapaza met 49 procent toegenomen ten opzichte van een week geleden. Het aantal reacties steeg met 38 procent. Op Kapaza staan meer dan 1.200 Paninigerelateerde zoekertjes. Een zelfde trend is vast te stellen bij 2dehands.be en de Koopjeskrant.

BELGA