Toby Alderweireld: "Zweden wordt ideale waardemeter"

PHOTO_NEWS
Rode Duivel Toby Alderweireld kijkt reikhalzend uit naar de Wereldbeker in Brazilië. Ondanks de torenhoge verwachtingen van de Belgische fans probeert hij met de voetjes op de grond te blijven. Dat verklaarde hij na afloop van de woensdagtraining tijdens de stage in Stockholm.

"De wil is heel groot bij ons, maar we blijven bescheiden", klonk het bij de speler van Atletico Madrid. "We zijn misschien wel groepsfavoriet en dat brengt druk met zich mee, maar de coach houdt ons met de voetjes op de grond. Bovendien wanen we ons heus nog niet in de tweede ronde."

De Belgen trainden vandaag tweemaal in de Zweedse hoofdstad. "Een voorbereiding is nooit leuk, maar hoort er wel bij. We moeten van deze stage optimaal gebruik maken om ons zo goed mogelijk klaar te stomen voor Brazilië."

De ex-speler van Ajax kijkt alvast uit naar de oefeninterland van zondag tegen Zweden. "Zweden ging er op een ongelukkige manier uit in de barrages (1-0 en 2-3 verlies tegen Portugal), maar is een niet te onderschatten en te duchten tegenstander. Het wordt een ideale waardemeter. Ze hebben na de partij van zondag wel vakantie, maar ik ben ervan overtuigd dat ze tegen ons nog één keer willen vlammen", aldus Alderweireld, die stilaan zeker mag zijn van zijn stekje in de basiself. Toch wil hij zich net als de andere Duivels blijven bewijzen op training. "Die vechtlust moet je hebben. We hebben heel veel topspelers en concurrentie maakt iedereen beter."

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00