Thibaut Courtois: "Het was een slecht jaar bij Chelsea en het lag gewoon aan onszelf"

afp
Thibaut Courtois kijkt reikhalzend uit naar de start van het EK. De doelman van Chelsea wil bij de Rode Duivels een lastig seizoen bij Chelsea wegspoelen. "Het mag beginnen, want je leeft ernaar toe. Zeker als het niet goed loopt bij je ploeg", vertelde Courtois na de training van vandaag in Lausanne.

Met Chelsea greep de doelman dit seizoen naast alle prijzen, in de Premier League bleek een tiende plaats het hoogst haalbare. "Bij Chelsea beleefden we inderdaad een slecht jaar. Lastig, want als topsporter wil je voor de prijzen spelen. De oorzaak? Het lag gewoon aan onszelf. Je leert daar wel uit, bijvoorbeeld dat je kritiek kan krijgen en hoe daarmee om te gaan. Daar word je zelfs sterker van. Ik ben zelf kritisch genoeg. Ik zat misschien niet op mijn beste niveau, al is het vaak een geval van perceptie. In een ploeg die niet draait, krijg je als doelman nu eenmaal snel doelpunten binnen", aldus Courtois.

Keeperstrainer Erwin Lemmens vertelde eerder deze week dat Courtois nog niet helemaal top is, nadat een gescheurde meniscus hem eind vorig jaar van medio september tot begin december aan de kant hield. "Na een knieletsel ben je altijd voorzichtiger. Ik kon lange tijd mijn knie zelfs niet plooien. Het is dan ook normaal dat ik nog niet aan mijn topvorm zit, maar ik groei er nu op training wel naartoe. Ik voel me klaar voor het EK."

Na het rampseizoen van Chelsea werd Courtois in de gespecialiseerde pers gelinkt aan heel wat topclubs, waaronder Real Madrid. De 24-jarige Courtois ligt in Londen echter nog drie jaar onder contract en lijkt niet van plan de club snel te verlaten. "Ik kan alle geruchten meteen ontkennen. Ondanks dat slechte seizoen denk ik wel dat ik gelukkig ben bij Chelsea", besloot de doelman.