Steven Defour kondigt afscheid als Rode Duivel aan: "De nieuwe generatie staat klaar"

Photo News
Steven Defour heeft zijn afscheid als Rode Duivel aangekondigd. Dat deed de 30-jarige middenvelder via zijn sociale kanalen. Defour liep in februari een zware knieblessure op bij zijn ploeg Burnley en moet daardoor het WK in Rusland missen. "Ik wil me volop op mijn clubcarrière concentreren", aldus Defour, die 52 keer het shirt van de nationale ploeg droeg.

Defour speelde sinds zijn debuut in 2006 52 keer voor de nationale ploeg en maakte daarin twee goals. Hij was erbij op het WK van 2014 in Brazilië maar miste het EK 2016 in Frankrijk door een blessure.

"Ik heb de voorbije maanden hard gewerkt naar het WK toe. In het begin was het al vrij duidelijk dat het een mission impossible zou worden. Dat is ook uitgekomen. Ik ga niet naar het WK om voor de hand liggende redenen", opent de Mechelaar, die voor onder meer Genk, Standard, Porto en Anderlecht voetbalde.

"Ik heb altijd gedacht dat het WK een van mijn laatste acties als international zou zijn. Mede door enkele zware blessures wil ik mijn carrière zolang mogelijk uitoefenen en daarvoor kan ik best alles concentreren op clubniveau", gaat Defour verder. "Ik heb een heel lange carrière achter de rug als international. Ik heb een geweldige tijd gehad en wil daar iedereen voor bedanken, van staff tot spelers en supporters. Maar er staan veel spelers klaar en er komt een nieuwe generatie aan. Ik wens hen het allerbeste."

Defour is na Nainggolan de tweede Rode Duivel die deze week afhaakt als international. De middenvelder van AS Roma nam dat besluit na zijn niet-selectie voor het WK.

Steven Defour.
photo_news Steven Defour.25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jacques hillaert

  De beste stuurlui staan aan wal zeker , die weten alles ooo zo goed !

 • didier de coster

  steven ne rode duivel ????? MOP VAN DEN DAG ZEKER ,,,,

 • Henkie Janssen

  Welke nieuwe generatie???

 • Eric Audenaert

  Eduard Janssens , Anderlecht supporter zeker ? Kies voor volgend seizoen maar een andere club . Coucke en zijn aanhang gaat er wéér niets van bakken .

 • Charel de Klucht

  Weer een kleurboek minder die men als rolmodel profileert voor onze jeugd.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00