Rusland, hier komt België! Duivels tanken vertrouwen in uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica met knappe goals en 4-1-cijfers

REUTERS
En of de Rode Duivels woensdag met vertrouwen afzakken naar Rusland. Costa Rica kwam nog op voorsprong, maar daarna toonde België dat de offensieve patronen er steeds beter ingeslepen zitten. 4-1! Russia, here we come.

Neen, Costa Rica is -net als Egypte woensdag- geen topland. En ja, de Duivels kwamen op achterstand na een vermijdbare tegengoal. Slecht wegkoppen van Vertonghen, amechtig verdedigen van Alderweireld, geweldige afwerking van Bryan Ruiz. Eentje voor de Buffalo-fans. Maar mogen we toch ook even gewoon oprecht blij zijn met wat Onze Jongens vandaag op de mat brachten? Als de vraag was of de Duivels na vanavond met de nodige gemoedsrust konden afzakken naar het WK, dan is het antwoord dat Brussels Airlines een tweede vliegtuig kan charteren richting Rusland. Voor al die extra valiezen met tonnen vertrouwen. De grootste ongetwijfeld voor Eden Hazard. De kapitein was opnieuw een lust voor het oog en bereidde de gelijkmaker van Mertens voor. 

Mertens zorgde in de eerste helft voor de 1-1.
BELGA Mertens zorgde in de eerste helft voor de 1-1.

De Belgische aanvalsdrang was gewoonweg niet in te tomen. De 2-1 van Vertonghen werd eerst nog onterecht afgekeurd, die van Lukaku op assist van Mertens niet. Mooi doelpunt - en de avond zou nog een pak mooier worden voor Romelu. Snel na de rust verzilverde hij met een ware buffelstoot ook een voorzet van de voor Meunier ingevallen Chadli, die steeds nadrukkelijker naar een basisplaats solliciteert. De 36ste interlandgoal alweer van onze all-time topschutter. En ook Batshuayi pikte als invaller een goaltje mee na het betere voorbereidende werk van Hazard en Lukaku. 

Batshuayi scoorde de 4-1 en vierde die treffer met Lukaku, die voor de assist had gezorgd.
BELGA Batshuayi scoorde de 4-1 en vierde die treffer met Lukaku, die voor de assist had gezorgd.

Lukaku-Hazard-Mertens: u merkt dat de offensieve animatie top was, met daarachter De Bruyne die goed was voor twee pré-assists. Net wat Martínez vanavond wou zien. Het uitvallen van Hazard was de enige smet op een leuke voetbalavond, al leek zijn vervanging er vooral eentje uit voorzorg. Te hoog van de toren blazen blijft uit den boze, maar het WK mag beginnen voor de Duivels.

Zin in een WK-spel? Selecteer jouw spelers op goudenwk.be en maak kans op 10.000 euro.

Photo News
Photo News
Photo News
BELGA157 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eduard janssens

  Zo te zien te lezen hier zal Martinez geen gebrek hebben voor een waardig opvolger!

 • Ricardo Paulssen

  jurgen Meurs, dat klopt, de Belg is redelijk verzuurd

 • George Haymann

  @gino denil: idd 2 goals en een assist! Op hoeveel wedstrijden? Reken het gemiddelde maar eens uit. In de eerste helft alleen al 5 kansen (die krijgt hij tegen topverdedigers niet) en 1tje binnen! Veel te onregelmatig, en regelnast heb je nu eenmaal nodig, zeker op een tornooi. Een cursus "hoe stop ik behoorlijk een bal" zou ook welkom zijn. Met zijn eerste balcontact was het al mis en vorige wedstrijd TOTAAL onzichtbaar.

 • Bruno Suykens

  Match niet gezien. Boek gelezen. Was ook tof maar ik zal nu doorgaan voor onwetende of erger. (Iets in de aard van azijnpisser of landverrader ) Ga komende maandag zeker ook eens kijken. Indien niet goed kan ik altijd overschakelen op mijn boek(en). Ik bekijk het dan wel. Het is tenslotte maar voetbal.

 • Rudi De Groof

  Er staat een ploeg op het veld die voor elkaar wil strijden, en dat is de verdienste van Martinez. Zeer goede zaak van de KBVB om hem nu reeds voor langer vast te leggen. Hij is de architect, en laat de ploeg boven zichzelf uitstijgen.