Rode Duivels zijn overwerkt: "We voelen ons chronisch vermoeid"

BELGA
Thomas Meunier wil een lichtere kalender. De wingback van de Rode Duivels en PSG zegt zich stilaan 'chronisch vermoeid' te voelen. "We zijn het er over eens dat er te veel matchen zijn."

Een interview met Thomas Meunier: altijd interessant. De rechtsback van PSG staat er om bekend altijd recht door zee te gaan. Geen ballast in zijn betoog: zeggen waar het op staat. Dat was vanmorgen niet anders, toen de Rode Duivel de pers te woord stond in het Belgian Football Centre in Tubeke.

"De Nations League brengt misschien wat meer peper en zout in de internationale wedstrijden, omdat er toch een halve finale en finale gepland staan in juni", begon hij nog vrij positief, om vervolgens vernietigend uit te halen. "Maar voor mij verandert dat totaal niets. Ik denk dat de FIFA moet nadenken over een lichtere kalender. Wij moeten zowel in oktober als november internationaal spelen, dat lijkt me onnodig."

BELGA

Maar Meunier ging nog verder. De wingback beweert zich stilaan 'chronisch vermoeid' te voelen. "Met de groepsfases van de Champions League en de Europa League, maar ook met de nationale bekers die er nu aankomen wordt het wel heel druk voor ons. Als je dan weet dat we na het WK maar twee à drie weken rust gehad hebben... Dat was veel te weinig. Ik blijf me maar vermoeid voelen, die vermoeidheid wordt stilaan chronisch."

Een gevoel dat volgens Meunier ook bij de andere Rode Duivels leeft. "Iedereen is het er over eens dat het gewoon te veel wordt. Sinds de eerste selectie in september spelen wij allemaal twee wedstrijden per week. We kunnen niet recupereren en het stapelt zich allemaal op... We kennen natuurlijk het liedje: het gaat over televisierechten en geld. Maar ik zou liever wat extra rust hebben om beter te kunnen presteren in de Champions League en de competitiematchen bij PSG."

Photo News39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Schoeters

  Dave Janssens : De tijd dat je aan vijskes moet draaien is allang voorbij hoor, heb al menig gediplomeerde met de staart tussen de benen zien afdruipen! Voetballers krijgen het zeker niet allemaal op een dienblad, maar ze moeten ook niet te veel klagen want dat houd ook geen steek!

 • Dave Janssens

  Ze doen weer allemaal alsof het makkelijk is en al. Diezelfde pipos zijn afgunstig op de bedragen die ze verdienen maar zelf staan ze aan den band vijskes te draaien. Want dat is nóg makkelijker weete wel.

 • philippe dusablon

  strafste van al is dat die dat zelf geloven hé, pussies zijn het. Geef ze morgen een schup en een bijl eens zien hoeveel jaar ze daar gaan mee werken aan een fractie van hun officiele loon.

 • Ludovic De Beuckeleer

  nog ne dikke profiteur , amper 1 wedstrijd per week en dan zijn ze over vermoeid, hij zou een mee moeten gaan met vele mensen die hun boterham moeten verdienen met te werken in plaats van te spelen. ne grote luilak is het.

 • Marc Leemans

  Vermoeit? Het Brent zeker niet genoeg op volgens het salaris dat ze bij hun ploeg verdienen? Coureurs die wekelijk 1 of soms 2 koersen fietsen, die horen we niet klagen!!!!!