Rode Duivels vereerd door 21-juli-toespraak van koning Filip

Photo News
De Rode Duivels zijn vereerd door de 21 juli-toespraak van koning Filip. Dat zegt de voetbalbond aan VTM NIEUWS. De koning sprak vanmiddag vol lof over de prestatie van de Rode Duivels op het WK. "Het elftal heeft prachtig gestalte gegeven aan onze wapenspreuk 'Eendracht maakt macht'", zei hij toen.

De spelers konden zelf niet reageren op de toespraak van onze vorst, omdat ze op vakantie zijn, maar de voetbalbond reageerde in hun plaats. “Het is een hele mooie herkenning voor alle Rode Duivels, stafleden en directie. Maar ook voor het Belgisch voetbal in het algemeen. Voetbal is emotie en we zijn zeer gelukkig dat we de Koninklijke familie en de supporters trots konden maken”, zegt de voetbalbond.

Photo News
RV7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Verstraete

  Voor de sporters die wel Xereldkampioen werden in hun sport in juli s er blijkbaar geen plaatsje in de toespraak. Swings en Suttels werden wereldkampioen in het inline skaten waar 54 landen aan deelnamen.

 • Ricci Latte

  Zielig om te zien en te horen hoe sportprestaties misbruikt worden in de maatschappij om vele scheve dingen te verdoezelen. Schande is dit !!!

 • Peter Knaap

  de spelers doen veel voor goede doelen, knap dat ze vernoemd worden, de bond heeft vele jaren een project in mexico gesteund.

 • VIVIANE bastenie

  Als deze twee stijven harken zie staan ,en uiteraard praat onze koning over eendracht ,want als de eendracht in het water valt is zijn koninkrijk verleden tijd ,hij praat inderdaad voor zijn eigen belang Ik vind Philippe nog altijd als een stijve hark en weet nooit wat voor een houding hij moet aan nemen,Mathilde is ietsje losser ,alhoewel ze straalt niets uit .Haar lach en aar vriendelijkheid is te gemaakt,en is zelden spontaan.

 • marc daneels

  Zouden ze niet beter hun premie van het wereldkampioenschap afstaan voor een goed zoals de Kroatische ploeg .Dat is pas een voorbeeld geven.Ze zwemmen en verdrinken bijna in hun geld