Rode Duivels overtuigen niet tegen Japan, Lukaku kopt zich met 31ste treffer wel de geschiedenisboeken in

Romelu Lukaku is nu alleen Belgisch topschutter aller tijden.
RV Romelu Lukaku is nu alleen Belgisch topschutter aller tijden.
De Rode Duivels hebben in het Jan Breydelstadion voor het eerst van Japan gewonnen. In een weinig tot de verbeelding sprekende wedstrijd was één doelpunt genoeg om de zege binnen te halen. Een avond om snel te vergeten dus, al mag Romelu Lukaku zich vanaf vandaag wel alleen Belgisch topschutter aller tijden noemen.

Een vijver met vijftig spelers, daar zou bondscoach Roberto Martínez naar eigen zeggen uit vissen. Voor de wedstrijd tegen Japan hield de Spaanse veldheer (gedeeltelijk) woord. Zo kregen onder meer Thorgan Hazard, Christian Kabasele en Simon Mignolet hun kans. Dat terwijl enkele duizenden supporters in de file nog hun weg zochten naar het Jan Breydelstadion in Brugge.

Echt veel animo bracht de lading frisse veulens niet bij de Rode Duivels. Een schuchter wedstrijdbegin werd opgevolgd door twee halve kansjes, maar grote reddingen moest Eiji Kawashima (ex-Lierse en Standard) niet verrichten. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Mexico hadden de Duivels niet meteen het gezwinde spel te pakken. Een hakje van Romelu Lukaku deed de toestromende toeschouwers nog het meest naar het puntje van de stoel overhellen. De spits van Manchester United kon zich mits een goal alleen tot Belgisch topschutter aller tijden kronen.

BELGA

Geen goals dus na een zoutloze eerste helft en ook in het tweede bedrijf gebeurde bitterweinig. Thorgan Hazard legde nog het meeste creativiteit aan de dag, maar ook de jongere broer van Eden kon het slot op de Japanse deur niet forceren. Na lang wachten trok Chadli van op de linkerflank dan toch eens op avontuur. De West Bromwich-speler (nochtans niet aan zijn beste wedstrijd bezig) puurde er wonder boven wonder een heerlijke assist uit voor Lukaku. De nieuwbakken Belgische topschutter aller tijden nam het geschenk met veel plezier in ontvangst. Zijn 31ste treffer in 65 wedstrijden voor de nationale ploeg. 

Ook na het openingsdoelpunt hadden onze landgenoten de inspiratie niet te pakken. Japan kon Mignolet zelfs nog tweemaal aan het werk zetten. Gelukkig kwam het Liverpool-sluitstuk niet in verlegenheid. Met nog een karrenvracht aan wissels bloedde de wedstrijd geleidelijk aan een stille dood. Kubo (AA Gent) en Morioka (Waasland-Beveren) mochten nog even hun borst voor Japan nat maken, terwijl we aan Belgische zijde geen spoor te zien kregen van Adnan Januzaj en Laurent Depoitre. Uiteindelijk dus twee dingen om te onthouden: de 31ste van Romelu Lukaku en het ongeslagen boekjaar 2017 voor Roberto Martínez en de zijnen.

BELGA
BELGA80 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Eric Debanne lees ik daar een beetje jalousie in je tekst tegenover Lukaku. en enkel tegen de kleintjes. dan zijn we gerust gesteld voor het WK want 8 van deze volgens u kleine landjes hebben hun geplaatst. Kroatie, Rusland en Mexico 2x Zweden, Ijsland, Portugal, Zwitserland en Japan 1x. dus als we tegen een van deze kleine landen komen zullen we toch al een doelpunt hebben.

 • Dave Janssens

  Ja, vooral de afwezigheid van Eden Hazard en Carrasco was opvallend.

 • GASTON FOUBERT

  Die nu nog beweert dat Lukaku geen deftige bal kan aannemen heeft duidelijk zijn laatste matchen niet gezien.

 • Fonz Ooms

  Het was gewoon weeral een triestige bedoening. Gelukkig hebben we nog de kleine Dries, die laat dan toch nog eens iets zien.

 • Guy Bekaert

  Dat deze ( gouden ?) generatie zomaar zal meedoen voor de prijzen daar heb ik grote twijfels bij . Men heeft een speler van wereldklasse Hazard , voor de rest degelijke spelers maar er zit geen ziel in deze ploeg , er staat immers geen ploeg op het veld . Heb de indruk en dit al enkele jaren dat alleen een trainer met ijzeren hand in staat moet zijn er een ploeg van te maken !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00