Rode Duivels ontmoeten jonge Zuid-Koreanen op WK

Bondscoach Hong Myung-bo
AFP Bondscoach Hong Myung-bo
De Zuid-Koreaanse bondscoach Hong Myung-bo heeft vandaag zijn 23-koppige selectie bekendgemaakt voor het WK voetbal (12 juni-13 juli) in Brazilië. De tegenstander van de Rode Duivels in groep H telt met Kwak Tae-hwi (32) slechts een speler die ouder is dan 30 jaar. 17 van de WK-gangers spelen buiten Zuid-Korea.

Spits Park Chu-young, door Arsenal uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Watford, krijgt voorin het gezelschap van Leverkusen-aanvaller Son Heung-min, die in de voorbije twee Bundesliga-seizoenen 21 doelpunten maakte.

De Zuid-Koreaanse selectie rekent verder op Kim Bo-kyung (Cardiff City), Lee Chung-yong (Bolton Wanderers) en Ki Sung-yueng, die afgelopen seizoen door Swansea City werd uitgeleend aan Sunderland.

Hong verklaarde vandaag dat hij op een latere datum zijn aanvoerder zou aanduiden. Koo Ja-cheol (FSV Mainz 05) is een grote kanshebber. In 2010 was hij al de kapitein op de Aziatische Spelen en in 2012 leidde hij de Zuid-Koreaanse troepen op de Zomerspelen.

De Zuid-Koreanen treden in Brazilië aan in hun achtste opeenvolgende WK. Naast de Rode Duivels (op donderdag 26 juni) ontmoeten ze in groep H Algerije en Rusland.