Exclusief voor abonnees

Rode Duivels hopen in 2020 opnieuw te schitteren, maar... Sire, zijn er nog verdedigers?

Photo News
Neem nog geen afscheid van deze Gouden Generatie. Hun blik is al gericht op Euro 2020. Maar wat zal onze defensie tegen dan nog voorstellen…?

Wishful thinking, dinsdagavond in Sint-Petersburg, zo’n anderhalf uur na de frustrerende uitschakeling tegen Frankrijk. “Als deze groep samen kan blijven, is er over twee jaar op het EK nog iets mogelijk.” Ziedaar de droom van Kevin De Bruyne – hij is zich als geen ander bewust van het kwaliteitsverlies dat er achterin dreigt aan te komen.

Vincent Kompany zal in 2020 zijn pensioenleeftijd in het internationale voetbal bereikt hebben: 34. Van iemand met zo’n blessureverleden mag je dan niet veel meer verwachten – hoe talentvol en ervaren hij ook is. “De kans is groot dat ik na het WK stop bij de nationale ploeg.” ’t Was ruim een jaar geleden dat Kompany, in het nationale oefencentrum in Tubeke, voor het eerst luidop nadacht over zijn afscheid. Een reflectie, ingegeven door zijn realisme. Kompany beseft dat hij als dertiger maar een aantal wedstrijden per seizoen meer aankan. De meest logische stap dan is om het voor bekeken te houden bij de Rode Duivels. Alleen… bleef de bevestiging de voorbije weken vooralsnog uit. Meer nog, volgens zijn familie is de vraag op dit moment zelfs niet aan de orde. Het past allemaal in het draaiboek van Kompany. De focus in Rusland moet op de Duivels liggen, niet op zijn eigen persoon. De charismatische verdediger – en het gezicht van deze generatie – zal zelf wel beslissen wanneer hij zijn vaarwel aan de nationale ploeg aankondigt, voor de internationale media.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joannes Roderigas

  hopelijk met een trainer die eens echt aanvallend durft voetballen en niet kiest voor de verdediging. want dit is reeds de tweede na Wilmots.

 • Lieven De Groote

  Als ik de commentaren lees van sommigen, hebben de Rode Duivels dit WK en wat ze bij hun clubs bereikt hebben, enkel te danken aan geluk. Nee, het zijn allemaal steengoede spelers. Het is niet omdat je 1 wedstrijd verliest, dat je niks meer waard ben. Dan zou Brazilie dus ook maar een bende sukkelaartjes zijn.

 • Carlos Coltrane

  Verdedigers zijn op te leiden, creatieve middenvelders en aanvallers niet. Die zijn aangeboren met dat talent. Niemand heeft bv Messi, Hazard of Cr.Ronaldo leren voetballen, dat talent hadden ze al.

 • RAY Robaye

  Het zal een geheim blijven. Mochten de Rode Duivels wereldkampioen worden ? Uitspraak Verhaege er is een PLAN zei hij voor de match tegenin Frankrijk. Plan was verliezenen zeer goed gedaan Martinez met deze domme opstelling. Maar alles moet rond Hazard draaien of niet soms Verhaege. Mochten Debruyne en Lukaku hadden kunnen spelen zoals tegen Brazilië was het gans anders geweest. Waarom gaf Hazard de bal niet aan Lukaku? Was hem opgedragen of was hij weer eens egoïst.

 • Louis Vanarwegen

  Waar gaan ze binnen enkele jaren verdedigers halen? als nu al onze jeugd geen kansen meer krijgen, liever wat 2 rangs buitenlanders dan eigen jeugd op te leiden en begeleiden..