Rode Duivels arriveren op uitvalsbasis, waar ze hartelijk verwelkomd worden: "Schitterend gevoel om hier te zijn"

.
rv/belga/pn .
De Rode Duivels zijn aangekomen in Rusland! De spelers en technische staf verzamelden vandaag om 11u30 op het tarmac in Zaventem om het vliegtuig naar Moskou te nemen. De selectie heeft even voorbij 15u15 voet op Russische bodem gezet en reist nu af naar het teamhotel.

Na een vlucht van iets meer dan drie uur konden de Rode Duivels rond 15u15 voet op Russiche bodem zetten. Vervolgens ging het vanaf de luchthaven Sheremetyevo International in Moskou naar Moscouw Country Club, de uitvalsbasis van de Belgische nationale ploeg tijdens het WK. "Het is een schitterend gevoel om hier te zijn", vertelde bondscoach Robert Martínez bij de landing. "Ik heb tijdens de vlucht wat slaap ingehaald en voetbal gekeken."

Thomas Meunier hield het dan weer op spelletje met enkele ploegmakkers. "Uiteraard hebben we een kaartspel gespeeld. Verder kijk ik ernaar uit om ons hotel te zien. En naar de start van het toernooi." Inmiddels zijn de Duivels ook aangekomen op hun uitvalsbasis voor de komende weken, de Moscow Country Club. Daar werden ze op hartelijke wijze verwelkomd: terwijl met Russische en Belgische vlaggen werd gezwaaid

De bondscoach en zijn mannen stapten meteen op hun gepersonaliseerde ploegbus bij aankomst op de luchthaven.
BELGA De bondscoach en zijn mannen stapten meteen op hun gepersonaliseerde ploegbus bij aankomst op de luchthaven.
'Red devils on a mission', luidt het als spreuk op de blauwe bus.
BELGA 'Red devils on a mission', luidt het als spreuk op de blauwe bus.

Zo verliep de trip richting Rusland:

Leander Dendoncker. De allereerste Rode Duivel die vanuit de bus op het tarmac in Zaventem verscheen. De Anderlecht-speler was één van de laatste namen bij Martínez' selectie, maar stapte haast symbolisch als een van de eersten naar 'The Trident'. Dat gebeurde na een fotomoment waarbij het cabine- en grondpersoneel een erehaag vormden voor de Rode Duivels. In tegenstelling tot vier jaar geleden waren geen supporters bij het uitwuifmoment betrokken. Wel 35 journalisten die het vertrek van 'The Trident' voor verschillende media volgden.

Let’s go! 🇧🇪 #WorldCup #Russia

Een foto die is geplaatst door null (@vincentkompany) op

Het vliegtuig van Brussels Airlines, met het toepasselijke vluchtnummer SN2018, werd bestuurd door een pilote. Verder waren nog vijf personeelsleden aanwezig om de Rode Duivels naar Rusland te begeleiden. Ook de journalisten van de schrijvende en de beeldende pers zaten - weliswaar achteraan - op het vliegtuig. 

Het menu dat de Duivels tijdens vlucht voorgeschoteld kregen: een garnalencocktail, kip met kokosnoot, rijst en groenten of pasta met zalm en spinazie. Als dessert is er een rijsttaartje voorzien. Een aantal Rode Duivels had ook aangedrongen op speculoospasta aan boord, wat uiteraard voorzien werd voor Mertens en co. Verder nog mee naar Rusland: 150 paar (voetbal)schoenen, 90 ballen en 1300 shirts voor de spelers en de technische staf.

De Duivels konden zich ook verwonderen over de 35 'grote momenten' uit de geschiedenis van onze nationale ploeg waarmee het interieur werd bekleed, via een stemming door onze lezers trouwens. 

© Bart Leye
© Bart Leye © Bart Leye
BELGA

Tweets

Uiteraard heel wat tweets naar aanleiding van de afreis van de Rode Duivels naar Rusland. Niet het minst door de spelers zelf. Zo tweetten onder meer Vincent Kompany, Koen Casteels en Yannick Carrasco er duchtig op los. Verder stuurde ook het Koninklijk Paleis een opvallende tweet de wereld in. "Goeie reis, wij zien jullie op 23 juni terug." De Rode Duivels spelen die dag dus in aanwezigheid van Koning Filip tegen Tunesië.  

.
RV .
.
RV .

Foto's van vóór het vertrek in Zaventem

BELGA
Photo News
.
RV .
Photo News
.
RV .
© Bart Leye
© Bart Leye © Bart Leye70 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • didier de coster

  veel succesfans ; de straten beginnen maar te kleuren naarmate de duivels verder winnen

 • MARC POELMAN

  Ik gun ze alle succes. Wat me wel tegen de borst stoot (afgaande op de commentaar van Tom Boudeweel die mee is): de heren voetballers hadden plaatsgenomen vooraan in het vliegtuig (ergens normaal) maar wensten niet gestoord te worden door journalisten (en nog minder door supporters). Zijn dat nu echt goden?

 • Dirk Tuymans

  Echte supporters gaan naar Rusland. Al de rest zijn tv-supporters. Die zouden ze hier moeten zwijgen. Amateurs

 • Dirk Tuymans

  29/6 terug thuis met hun dikke nek..! Ook al is het met deze loting drie dagen langer. Sukkels

 • rolle DeMuyl

  hopelijk verlies bij begin dan is die poppenkast direct gedaan met overal dat gezever in onze strot te rammen

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00