Roberto Martínez verkozen tot Coach van het Jaar

Photo News
Roberto Martínez is verkozen tot Coach van het Jaar. De Rode Duivels-coach haalde het in het referendum van Sportspress.be voor Philip Mestdagh, coach van de Belgian Cats. Volleytrainer Vital Heynen eindigde op de derde plaats.

Martínez haalde het met 344 punten, Mestdagh telde er 275. Heynen strandde op 246 punten. Voor het eerst in de geschiedenis zette Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, de poort voor buitenlandse coaches open bij zijn verkiezing van Coach van het Jaar. De overwinning van Martínez komt niet uit de lucht vallen. De 45-jarige Catalaan leidde de Rode Duivels afgelopen zomer op het WK in Rusland naar een historische derde plaats. De winst in de kwartfinales op topfavoriet Brazilië (2-1) sprong het meest in het oog. In totaal won Martínez in 2018 dertien van zijn zeventien wedstrijden met de Duivels. Hij verloor slechts twee keer, de halve finale op het WK tegen Frankrijk (1-0) en de slotwedstrijd in de groepsfase van de Nations League bij Zwitserland (5-2).

Roberto Martínez met Nina Derwael, verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.
Photo News Roberto Martínez met Nina Derwael, verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Martínez: “Ontvangst op de Grote Markt vergeet ik nooit”

“Ik ben blij dat ik deze trofee hier mag ontvangen, maar ik doe dat in naam van het hele team, de spelers en de staf”, reageerde de Catalaan. “Dit jaar was speciaal. Onze ontvangst op de Grote Markt vergeet ik nooit. Het was een fantastisch sportjaar voor België. Ik wil dan ook de Red Lions met hun wereldtitel feliciteren en Vital Heyen deed het super met Polen. Het succes van de Rode Duivels, de Red Lions en alle andere Belgische atleten is een heel goede zaak, het doet deugd om die wil om te winnen te zien.”

BELGA

Eindstand:

1. Roberto Martínez (voetbal) 344 punten (69x op de eerste plaats)
2. Philip Mestdagh (basket) 275 (45)
3. Vital Heynen (volley) 246 (46)
4. Jacques Borlée (atletiek) 209 punten (32)
5. Roger Lespagnard (atletiek) 189 (29)
6. Marjorie Heuls/Yves Kieffer (turnen) 164 (28)
7. Philippe Clement (voetbal) 85 (12)
8. Tom Steels (wielrennen) 38 (5)
9. Dario Gjergja (basket) 28 (1)
10. Wim Fissette (tennis) 23 (1)
11. Jelle Spruyt (snelschaatsen) 15 (1)
12. Frans Claes (roeien) 10 (1)
13. Patrick Lefevere (wielrennen) 9 via wildcard (3)
14. Philippe Dehaes (tennis) 5 via wildcard (1)
15. Felice Mazzu (voetbal) 2 via wildcard (-)
16. Ivan Leko (voetbal) 1 via wildcard (-)
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Coomans

  tja een bronzen plak is meer waard dan een zilveren of gouden plak

 • Jan Van Leive

  De flop van het jaar is nu ook al coach van het jaar .Mestdagh verdient het 10 X meer evenals de coach van de hockeyers , wat een cinema

 • Willem Royemans

  Heel heel zwak... wat heeft die eigenlijk al gepresteerd? Eruit tegen Zwitserland. Met,weinig materiaal een goede ploeg maken das kwaliteit. Hij doet met veel materiaal heel weinig. Eigenlijk is er maar 1 woord voor schandalig

 • Michael Vranckx

  wat heeft hij gewonnen?

 • Patrick Feremans

  Wat een kaakslag voor de echte trainers, nu nog Hazard en dan de overbetaalde voetballertjes. Andere sporten tellen niet mee.