Roberto Martínez: "Ik blijf niet voor het geld, maar omdat ik geloof in het Belgische voetbal"

Voorzitter Gerard Linard, bondscoach Roberto Martinez en ondervoorzitter Bart Verhaeghe.
Photo News Voorzitter Gerard Linard, bondscoach Roberto Martinez en ondervoorzitter Bart Verhaeghe.
De bondscoach van België, Roberto Martínez, heeft op een persconferentie gereageerd op de verlenging van zijn contract. Martinez blijft twee jaar langer aan boord als trainer van de Rode Duivels. "Ik doe dit puur voor het voetbal", zegt de Spanjaard.

"Ik ben gelukkig. Net als twee jaar geleden zitten we hier opnieuw. Dit is voor velen een verrassing, maar de verlenging van mijn contract ging eigenlijk vanzelf", stak Martínez van wal. "We zaten samen en hadden een aangenaam gesprek. We praatten over hoe het is geweest en wat nog komen kan. Alles zit goed en we dachten, waarom niet verder gaan?"

Roberto Martínez zou aanblijven onder dezelfde voorwaarden en zou dus niet meer gaan verdienen. "Ik ben van Engeland naar België gekomen, dat doe je niet om financiële redenen. Als het om geld ging, zou ik voor het buitenland gekozen hebben", aldus Martínez. 

Als het om geld ging, zou ik voor het buitenland gekozen hebben"

Roberto Martinez

"Ik doe dit puur voor het voetbal. Er is hier veel potentieel en dat trekt mij aan, ik wil jonge spelers helpen zich te ontwikkelen. België is een interessant voetballand waarin ik geloof. De fans en de spelers geven echt om nationale team. We hebben een unieke opportuniteit op het komende WK. We moeten tonen wat we kunnen. Of Thierry Henry ook blijft, wil Martinez nog niet kwijt. “Dat weten we nog niet. Het enige wat nu telt, is het WK, en daar zijn we klaar voor. Na het WK bekijken we dat wel."

Poll

Was het een goede keuze van de voetbalbond om het contract van bondscoach Martínez nú te verlengen?

 • Ja 38%
 • Nee 54%
 • Geen mening 8%
Roberto Martinez.
Photo News Roberto Martinez.

Bart Verhaeghe: "Stabiliteit en duidelijkheid"

Ook Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de Belgische voetbalbond, gaf uitleg bij de keuze. “Ik ken het voetbal goed en soms moet je verrassen in het belang van het Belgische voetbal. Stabiliteit en duidelijkheid is noodzakelijk voor de spelers en staff. Roberto heeft het al goed gedaan op sportief vlak en ook de spelers, die wel degelijk geraadpleegd zijn, voelen zich goed met Martinez als coach. Hij is professioneel en is uiterst belangrijk. Hij accepteerde om bondscoach te blijven met dezelfde motivatie als ervoor. Hij krijgt dus hetzelfde betaald en doet het uit passie.” 

Verhaeghe blikte ook vooruit naar het WK, dat binnen minder dan een maand start. "Ik zie ons land daar als outsider", zegt Verhaeghe. "Er zijn grotere voetballanden dan België: op het WK denk ik dan aan Frankrijk, Duitsland, Brazilië en Spanje - dat zijn de toernooifavorieten. België is outsider, net als Argentinië. Op het WK zijn er geen makkelijke wedstrijden, net als in de play-offs. De kleinere landen zullen zich willen bewijzen. Het komt er dus eerst op aan de groepsfase te overleven en dan zullen we zien waar we terechtkomen. Ik wil echter geen druk leggen, ik het het volste vertrouwen in deze selectie." 

Ondervoorzitter Bart Verhaeghe
Photo News Ondervoorzitter Bart Verhaeghe94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ann Meylemans

  hij heeft nochtans gisteren het Belgisch voetbal een zware deuk gegeven.

 • Guido Volkaerts

  Oké, als het niet voor het geld is dan stel ik voor dat we hem een gemiddeld Vlaams jaarinkomen betalen: 25.000 Euro en om onze "goodwill" te laten zien een firmawagen, een BMW 5 serie... Eens benieuwd of Mijnheer nog geïnteresseerd is...???

 • Joseph Van Gool

  Voor dat loon dat hij ontvangt zou ik ook in het Belgische voetbal geloven. Hoe durf je zoiets toch te zeggen.

 • Tim Vleminckx

  En na het , ongetwijfeld, mislukte WK van de duivels, een fikse ontslagpremie opstrijken om daarna een ander ver betaald contract te tekenen en zodoende twee maal langs de kassa te passeren.

 • eric debanne

  Horen zien en zwijgen ! Na het WK zal het Vleuten zijn ! Belgisch bond van niveau Martinez !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00