Roberto Martinez: "Het ging vandaag enkel en alleen om winnen"

belga

"Het was duidelijk dat we niet goed speelden, we waren niet in normale doen", moest ook de bondscoach toegeven. "Maar het ging vandaag enkel en alleen om winnen, je moet deze wedstrijd beschouwen als een finale. Het ging niet om mooi voetbal brengen. Ik zei hen dat we moesten winnen, op welke manier dan ook. Onze eerste helft was voetballend gezien waarschijnlijk de slechtste in deze campagne."

De bondscoach toonde zich dan weer wel tevreden met de mentaliteit van zijn spelers. "Ze hebben gestreden en daar ben ik heel trots op. Er zijn een aantal spelers opgestaan: Courtois, De Bruyne, Vertonghen, Fellaini... Er stond een team en ik kan niet anders dan daar trots op zijn. Vandaag hadden we een prestatie met karakter nodig, Griekenland had immers al lang thuis niet meer verloren. Onze spelers hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd niet te verliezen en zo hoort het. We hebben vandaag een team gezien. Mijn spelers waren niet tevreden bij de rust, nadien liep het beter, onder meer bij Mousa Dembélé. Aan die reactie zie je dat je een 'winning team' aan het creëren bent. Ze toonden karakter, inspireerden elkaar en wisten dat ze wilden winnen. Over enkele weken herinnert niemand zich nog de manier waarop."

En zo loodste Martinez België als eerste Europese en zesde land wereldwijd, na organisator Rusland, Japan, Iran, Brazilië en Mexico, naar het WK van komend jaar. "Hier mogen we trots op zijn en daarna moeten we hard werken om nog beter te worden. Nu mag iedereen feesten."

photo_news5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  Een typische Martinez uitleg om wat slecht was goed te praten. Pak uw boeltje en vertrek want in Rusland gaat ge in uw broek doen!!

 • eric debanne

  Triestig en zielig uitspraak van die trainer ! Flop trainer met die Martinez gaan we op het WK geen potten breken ! Gisteren een speler als naingollan gemist !

 • Berza Flandra

  Niet helemaal, het ging om een test tegen een wat deftige tegenstander. En laat ons eerlijk zijn, het spel was er niet. Geen geslaagde test met oog op toekomst. Gewonnen dankzij 2 wereldgoal uit het niets en klasse saves.

 • fred realist

  Je hebt gewonnen proficiat, doch het spel van uw mensen was bijzonder armzalig.....

 • Daniel Cuypers

  Een kinderhand is gauw gevuld. Wat een uitleg na een abominabele prestatie. Trainer? Zou beter stand-up comedian worden.