Exclusief voor abonnees

Pierre Kompany zag hoe zijn zoon van jongs af moest vechten: "Vincent heeft het nooit cadeau gekregen"

Photo News
Pierre Kompany (70) heeft een droom: hij hoopt zijn zoon op 15 juli in Moskou met de Wereldbeker te zien zwaaien. Dat 'Vince' (32) weer fit geraakt, daar twijfelt zijn pa niet aan. Hij vertelt hoe zijn zoon van jongs af heeft moeten vechten.

In de Brusselse gemeente Ganshoren lijkt het wel alsof iedereen Pierre Kompany kent. De lijsttrekker van de CDH wordt er aangeklampt door Jan en alleman. Maar ook voor vader Kompany moet de politiek even wijken, want het WK komt nu op de eerste plaats. "Vincent is tegen Portugal van het veld gestapt zodra hij iets voelde", weet Pierre Kompany. "Vroeger zou hij misschien doorgespeeld hebben, maar nu is hij meteen gestopt. Hij is geen jonge gast meer, hij kent zijn lichaam. Hij weet dat hij wat kan betekenen voor het hele land, hij wil er alles aan doen om die verwachtingen ook in te lossen. Hij doet er alles aan om speelklaar te geraken."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bram Hens

    Als gekwetste mee naar het WK is toch ook een cadeau niet?