Onze sympathie voor Frankrijk is even ver weg. Matuidi pest Mertens, Mbappé ergert met tijdrekken: "Dan had ik liever tegen Brazilië verloren"

rv
De manier van spelen en het gedrag van 'Les Bleus' stond menig Rode Duivel niet aan. Wachten op die ene kans, of die ene stilstaande fase, in combinatie met een enerverende intelligentie. Hazard, onder andere: "Ik verlies liever dan zo te winnen", terwijl Courtois het had over "anti-voetbal". Twee filmpjes met in de hoofdrol Blaise Matuidi en Kylian Mbappé om dat te staven.

Even Juventus versus Napoli gisteravond in Sint-Petersburg. Blaise Matuidi, Franse waterdrager op het middenveld, keek in zijn ooghoek naar net het goeie moment om de ingevallen Dries Mertens op een waterstraal uit zijn drinkbus te trakteren. Recht in het oor van de Rode Duivel, die daar niet moeilijk om doet.

En dan was er nog deze weinig sportieve actie van het Franse wonderkind Kylian Mbappé om tijd te rekken. Doen alsof hij de bal gaat afgeven, om die alleen maar nog wat langer bij te houden. Als ploegmaat van Neymar ongetwijfeld in de leer gegaan bij de grootmeester... Toen hij er vervolgens ook nog eens mee ging lopen, was de maat vol voor Kompany en zeker Witsel. Terechte gele kaart voor Mbappé, die -toegegeven- ook wel geweldige acties in huis had en een Belgische gesel was met zijn snelheid en techniek. Onder andere de manier waarop hij Giroud afzonderde, was weergaloos (zie hieronder). Dembélé blokkeerde toen met zijn beste actie van de match het Franse gevaar.

Mbappé over dat tijdwinnen: "Ze mogen denken wat ze willen. Als ik de Belgen beledigd heb, dan wil ik me excuseren. Maar ik sta wel in de finale, hé. Dat is wat telt", klonk het bij Sudinfo. "Op het einde van de match hebben we alles moeten geven. Het was zaak om die 1-0 te verdedigen. Dat is misschien niet meteen het leukste, maar het is wel de moeite waard."

Na de match spaarden sommige Duivels hun kritiek op de Fransen niet. "Wat wij brengen, is meer mijn stijl, mijn spel", aldus Hazard. "We speelden mooier voetbal. (zucht) Weet je, ik had liever met 5-0 verloren, na een slechte prestatie. Maar we hebben quasi de perfecte match gespeeld. We waren beter dan Frankrijk, hadden de bal en een drietal kansen om te scoren. (zucht). Op deze manier een halve finale verliezen..."

AFP

Courtois: "Antivoetbal. Hun spits stond altijd dertig meter van de goal, dat heb ik met Chelsea zelfs nog nooit meegemaakt. Dan had ik toch liever tegen Brazilië verloren - een ploeg die durft te voetballen en misschien wel beter is dan ons. De Fransen wonnen veel te veel tijd."

Photo News

Afsluiten doen we met twee quotes van onze chef voetbal Stephan Keygnaert: "Frankrijk voetbalt met het adagium: 'Wij kunnen niet van jullie winnen, maar jullie kunnen van ons verliezen'." En: "Pas wanneer Zinedine Zidane Frans bondscoach wordt, zullen we ons weer verzoenen met 'Les Bleus'."

AFP254 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Annie Laureys

  ik ben heel fier op onze Rode Duivels die altijd fair spelen en heb genoten van hun WK prestaties, ze hebben gespeeld zonder over de grond te rollen, ballen af te pakken, tijd rekken, water in de oren van de tegenpartij spuiten en ze zijn niet met 11 spelers in het doel gekropen

 • Luc Cleynhens

  Jamaar, voor sommigen hier ...... ze waren toch AL WERELDKAMPIOEN VOOR dat het tornooi begon. Dus mag er wel critisch gereageerd worden op al de wedstrijden ! Van arrogantie gesproken!!!!!!!!!!!!!

 • Denise De Bruyne

  Geachte Martine ieder zijn mening maar uw reactie zegt veel over hoe u bent als mens je kan uw mening ook vermelden zonder schelden !!!

 • dirk van hemelryck

  Vind het trouwens hier een echte schande hoe er over onze Belgische speler wordt gepraat ,chance tegen Brazilië en slecht gespeeld tegen Frankrijk,en die Hollanders die hier komen bleiten hebben dan toch ook naar ONZE Belgen aant kijken geweest. Voor de negatieven hier volg dan geen voetbal en ga wat kruiswoordraadsels invullen want als die vertoning van Frankrijk”met de tutter in de mond” het nieuwe voetbal wordt kijk ik gewoon nie meer want dit was anti anti voetbal

 • dirk van hemelryck

  Martine denk dat jij geen Kl van voetbal kent of zoek je provocatie mss?? Zo een sterspelers bij Frankrijk en heb niemand zien voetballen,sportiviteit ver zoek 10 man verdediging en wachten op een gelukske dat uit de lucht komt vallen...de definitie van lafaards moet je eens opzoeken denk dat da meer onder de Fransen valt en sorry dat ik WEL ons land verdedig zou jij beter ook eens doen..

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00