Onze punten voor Rode Duivels: een '8' voor iemand die ook zónder schoenen de beste was geweest, en ook een rist zevens

Photo News
De Rode Duivels hadden vanavond geen kind aan een zwak Schotland. Nul-vier werd het in Hampden Park. Logisch dus dat de quoteringen voor de spelers aan de hoge kant lagen.

THIBAUT COURTOIS: 7

McGinn was zijn vriend - anders was hij bijna werkloos. Zijn schotjes kon hij evenwel makkelijk pakken. Deed na de rust drie goeie reddingen.

Photo News

DEDRYCK BOYATA: 6

Het boegeroep van Rangers-fans deed hem niks. Speelde met vertrouwen en bijgevolg foutloos. Incasseerde een pijnlijke tik, maar kon verder.

Photo News

VINCENT KOMPANY: 7

Maar best dat hij doorgaat. Was alweer de patron, met veel gewonnen duels en prima opbouw. Zijn kopbal streelde de lat.

Photo News

JAN VERTONGHEN: 6

Een makkelijke wedstrijd om zijn record weer iets onbereikbaarder te maken. Ei zo na op het scorebord: zijn pegel ging voorlangs.

Photo News

TIMOTHY CASTAGNE: 7

Debutant zonder scrupules. Stond tegen de meest getalenteerde Schot - Robertson -, maar was simpelweg beter. Kon een penalty krijgen.

AFP

YOURI TIELEMANS: 7

Moderne middenvelder. Groot loopvermogen, goeie voeten. Lag aan de basis van de 0-4 met een prima interceptie. Besloot zelf eens over.

BELGA

MOUSSA DEMBELE: 7

De 0-1 mocht voor 75 procent op zijn naam. Zette geweldige druk vooruit, waarna Schots balverlies rond de zestien volgde. Voorts in een zetel.

AFP

THORGAN HAZARD: 6

Kon ook zelf trappen, maar verkoos om Lukaku de openingstreffer aan te bieden. Een actie naar het beeld van zijn match: steeds in functie van de ploeg.

Photo News

DRIES MERTENS: 6

Zijn initiatief leverde weinig op. Een vrije trap was te slap, een afstandsschot zoefde naast. Zijn voorzet op E. Hazard had dan weer een goal verdiend.

Photo News

EDEN HAZARD: 8

Had zónder schoenen mogen spelen, dan nog was hij de beste. Degradeerde de Schotten tot kegels. Zijn 0-2 wordt gegarandeerd een hit op YouTube.

Photo News

ROMELU LUKAKU: 7

't Is een fenomeen. Zijn doelpunt was weliswaar een binnentikker - die had u ook nog wel gemaakt -, maar toch: hij zit nu aan 41 stuks. Straf.

BELGA

VERVANGINGEN:

46' THOMAS MEUNIER: 6

Sneed een kwartier voor tijd uitstekend de zestien in, maar zijn passing was onzuiver. In het algemeen vrij onopvallend.

REUTERS

46' THOMAS VERMAELEN: 6

Veelzeggend: het moment dat we onthouden, was... een offensieve loopactie. Stak met de bal aan de voet het hele veld over. Defensief zorgeloos.

Photo News

46' YANNICK CARRASCO: 6

Tekende voor de hoogste knal van de avond: de bal vloog even boven het dak. Daarnaast hard werkend, maar iets te onzichtbaar.

BELGA

46' MICHY BATSHUAYI: 8

Veelvraat. Scoorde meteen na zijn entree zijn eerste treffer, waarna nog een tweede volgde. Twee keer knap: één met links, één met rechts.

BELGA

56' HANS VANAKEN: 6

Als hij de bal had, kwam er telkens een goed vervolg, bovendien vaak in één tijd. Bevredigende eerste cap.

BELGA

85' BIRGER VERSTRAETE: -

Was gelukkig toen er drie extra minuten waren: zo duurde zijn debuut iets langer. Viel te laat in voor een beoordeling.

BELGA21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alain leynaert

  Witsel speelde niet mee omdat Schotland maar het nieveau is van Club Brugge zo als jij zei deze week over de CL wedstrijden

 • rik cappelle

  De grootste nederlaag in de voorbije 45 jaar in een thuismatch voor Schotland en toch bakken kritiek hier van een stelletje sukkels die zich nog steeds afvragen of er nu al of niet een blaas in een bal zit. Wedden dat ze het niet weten.

 • Roger Broos

  Nee, ik ben ook helemaal geen fan van Lukaku, Batshuayi, Benteke en eventueel Mertens in de spits zijn veel beter!

 • Ronny Popelier

  De Lukaku haters zouden beter niet meer kijken naar de duivels , als het toch maar is om onze beste spits Romelu maar af te breken. Vraagje , hoe komt het dat Bats bij de ploegen dat hij tot nog toe speelde op de bank zit, als hij volgend jullie zo veel beter is dan Romelu. Daarentegen zat Romelu en dit van zijn 16 nog nooit op de bank, omdat hij een ongelooflijke top scorer is. Bekijk maar eens goed al zijn goals, en breek niet altijd die jongen af.

 • Christiane Van Croonenborch

  Wat Lukaku betreft je moet er toch steeds maar staan om die intikkers te scoren en eens op snelheid kan niemand hem volgen Veel landen zouden wat gelukkig zijn met zo een spits een beetje positivisme mag ook wel eens grt

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00