Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal zag Duivels buiten adem, maar ook buitengewoon: "Kevin, Kevin, wat doe je nú? Het was de 0-2 op een nacht in Kazan die je normaal alleen in films beleeft"

Photo News
Het is een avond geworden die de Rode ­Duivels, staf, hun vrienden en familie, fans en sympathisanten in Kazan en in België, de voetbalbond, en wij bij leven en welzijn nooit nog zullen vergeten. A once in a lifetime. De Goddelijke Kanaries geschoten. De Goden heten hier Hazard en De Bruyne. Dinsdag ­halve finale in Sint-Petersburg – de schoonste stad van ‘Mother Russia’ – tegen ‘Les Bleus’. Yes We Can.
AFP

Mooi weer. De jongens hebben goed gevoetbald, vandaag. Eden en Kevin zijn hier graag. Tot volgende week. Vele groetjes uit Kazan.

Brazilië-België schrijft zich als een postkaart vanop een plek om bij weg te dromen. Waar jongvolwassenen dolle pret hebben en de tijd van hun leven beleven.

Romelu Lukaku torende na het laatste fluitsignaal hoog boven op de schouders van zijn feestvierende vrienden – als een fonkelende ster op een kerstboom. ‘Vince’, mán, je gaat dan toch (nog) niet op pensioen! Die gekke Batshuayi porde als een malloot iedereen omver. Les enfants ’s amusent. En Bart Verhaeghe, zijn hemdje uit de broek, danste zódanig de polonaise mee dat we niet zeker weten wat hij vandaag zou kiezen - Uplace zetten of wereldkampioen worden.

Dit is toch ook een beetje het succes van Verhaeghe en technisch directeur Chris Van Puyvelde - ‘The Chosen One’, een Catalaan die halvelings mislukt was bij Everton, en zijn professionele begeleiding zijn de juiste gebleken. Bravo.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carine francoys

  Go go go....de Belgen zijn gewoon briljant ze hebben zich zo uitgesloofd proficiat mannen nu nog de Franse afmaken... kijk er al naar uit...

 • Carina Van Dorsselaer

  Helemaal mee eens

 • Roger Deprez

  Als men het nu nog niet weet dat Kevin de man is bij de duivels dan is men blind, hij voert alle opdrachten uit die de trainer vraagt, op welke plaats dan ook en als het moet cijfert hij zich volledig weg voor het team, geen enkele speler is zo veelzijdig als Kevin. Martinez en Pep varen er goed bij en Kevin is tevreden. Geen enkel ploeg in de wereld kan zo omschakelen als Kevin aan het stuur mag staan. We vergeten natuurlijk niet dat België ook de beste keeper van de wereld heeft.

 • KURT VAN DER BIEST

  we hebben een ploeg die het verdiend om wereldkampioen te worden

 • Pasceline Dubois

  Verdedigend toch weer zwak als tegen Japan, de aanvallende spelers mogen vrij tot aan de grote baklijn komen zonder dat deze gestoord wordt, zowel tegen Japan als Brazilië krijgen ze zo een doelpunt tegen en met wat tegenslag en betere afwerking gisteren had het hierdoor bijna 3-2 kunnen staan, er wordt weer enkel gekeken naar winst ..... terwijl er nogveel moet verbeterd worden!