Onze Chef Voetbal stelt vast hoe de hele wereld België vandaag als een WK-favoriet zal zien: "Eigen schuld, jongens. Jullie moeten maar niet zo imposant zijn"

BELGA

Koning Filip was er. Zijn echtgenote, koningin Mathilde, sprak vier jaar geleden in Brazilië Romelu nog aan met: ‘Proficiat meneer Origi’. Intussen zal Romelu wel genoegzaam bekend zijn in de koninklijke familie, niet?

BELGA

Niet goed genoeg in de kleine ruimte? Geen stilist? Olifantje in een porseleinenkast? Het is allemaal gezegd en geschreven, heel vaak niet onterecht, maar ééns dient dat muggenziften op te houden. 't Is misschien niet de allerbeste in zijn vak, maar voortaan hoort de wereldspits die Romelu Lukaku is in de verf gezet. José Mourinho veegde één zomer geleden al alle voorbehoud van tafel – daarom is hij ook 'The Special One'. Vandaag ú toch ook?

EPA

Zijn eerste van de middag: een pareltje. Zijn tweede: een sieraad. Romelu had al die tijd pijn aan de enkel – wat moet dat straks niet worden als hij kerngezond is en zich kiplekker voelt? Romelu Lukaku is verwoestend op dit WK.

Photo News

Rondom hem fladdert een vlinder. Eden Hazard doet ons denken aan onze jeugdjaren. In de tuin, met een netje op jacht naar die witte vlinder die elke zomer langskwam – nooit kunnen vangen, hoor, Gaia. Eden Hazard: vanmiddag als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht van Moskou.

Photo News

Niet te vangen voor geen enkele Tunesiër. Hazard effende het pad met een penalty na een heerlijke collectieve aanval, en bekroonde zijn chef d’oeuvre met… een assist voor zichzelf – hoe geniaal kun je zijn? –: een opwippertje over de doelman met rechts, in doel gelegd met links.

Photo News
Photo News
Photo News

Het was toen 4-1. Dylan Bronn had ergens onderweg gescoord voor Tunesië en zijn knie lelijk pijn gedaan – ocharme AA Gent. De Rode Duivels speelden accordeon, in Moskou – nu eens vól op het gas, dan weer in de omschakeling. Uw chef voetbal lijkt wel een kluns, hé, door Tunesië zo groot te hebben voorgesteld in de krant. Niets is minder waar, natuurlijk – wij hadden niet kunnen voorzien dat België zijn niveau uit de wedstrijd tegen Panama zó indrukwekkend zou optrekken. Voor deze prestatie is ‘outstanding’ écht op zijn plaats.

Photo News

Witsel was de meester van het Spartak Stadium, De Bruyne een koele minnaar van het spektakel. Carrasco slalomde, Mertens waande zich in de baai van Napoli toen hij éventjes ‘valse 9’ mocht spelen. En Toby Alderweireld verstuurde ons daar een raket op het tweede doelpunt van Hazard... – ohlala. De hemelsluizen gingen open boven de miljoenenstad. Wolkjes die huilden van opwinding. Roberto Martínez haalde Hazard en Lukaku naar de kant – applausvervangingen waar een gans stadion voor ging staan. Singing In The Rain.

EPA

‘Batsman’ knalde op de lat, op de keeper, op een verdediger, en finaal tegen de netten. 5-1, die in blessuretijd 5-2 werd. Ach, het had 10-2 kunnen zijn, of zo. Niet getreurd, toen danste de koning al lang de Lambada op het bordes, en zwierde hij met zijn sjerp – of zagen we dat verkeerd? De achtste finale is 99,9% een zekerheidje. Een gelijkspel tegen Engeland zal zo goed als zeker volstaan voor de groepswinst. 

Photo News

Een memorabele WK-middag in het boek van de Rode Duivels is dit geweest. Gesigneerd Romelu Lukaku en Eden Hazard. Er is maar één negatief randje aan zo’n statement – de hele wereld zal in België vandaag een WK-favoriet zien. Een gigant. Eigen schuld, jongens. Jullie moeten maar niet zo imposant zijn.

BELGA
AFP
BELGA
Photo News120 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Berry Colijn

  Hahahaha. Wat een fijne.

 • marc castermans

  Chef Voetbal heeft waarschijnlijk aan de fles gezeten of een of ander hulpmiddeltje gebruikt. Van iemand met dergelijke titel zou je denken, die heeft bagage en laat zich niet beïnvloeden door momentane oprispingen. Het tegendeel is echter waar, deze Chef is gewoon een suporter en geen objectief verslaggever, spijtig want we hebben er nood aan.

 • Louis Meeus

  En nu komen de grotere kroketten!

 • Herman Beyers

  Fantastische prestatie van alle duivels. En Witsel speelde voor mij alle twijfels (die ik zeker ook had) helemaal weg. Eén minpuntje: de op fysiek vlak mindere prestatie en aanwezigheid van De Bruyne (1 km minder gelopen dan Witsel?).

 • Peet V gilst

  het was absoluut een goede match maar wel tegen tunesie , echt geen hoogdraver , maar t was prima. 2 doelpunten tegen krijgen...daar mag je WEL zeer kritisch over zijn ,MOET zelfs. was niet nodig. Ga daar nog mee aan de slag. Hopen dat ze verder blijven groeien in t tournooi en tip voor martinez...ga gewoon met de beste tegen england beginnen...ze zitten in n ritme waar je ze niet moet uithalen...juist niet , behalve als er wat lichamelijke klachten zijn.