Onze Chef Voetbal stelt vast dat het vrijdag véél beter zal moeten: "Nóg eens zeventig minuten als deze en Brazilië haalt de Duivels fijntjes door de papiermolen"

Photo News
Twee Marokkaanse Belgen hebben de Gouden Generatie behoed voor de hoon. Fellaini en Chadli. Martínez gooide hen in de strijd toen hun medemaats in het puin van Rostov lagen. Banzai! Japan werd opgerold, met de winninggoal uit misschien wel de mooiste counter uit de historie van het voetbal – of zijn we nu net als heel het land gepakt door de euforie? Vrijdag de Goddelijke Kanaries – dan moet het véél beter, hoor.
Photo News

Een nuchtere vaststelling: in de knock-outfase van een Wereldbeker moet je per slot van rekening kunnen dansen op een slappe koord. De allerbesten zijn er hier al afgevallen – Cristiano, Messi, Isco & Iniesta... Rusland lijkt wel de Bermuda-driehoek. "Het is tijd om te schitteren", oordeelde Eden Hazard dan maar, aanvoerder van een lichting die smacht naar erkenning in ere­metaal. Net nu kwam de Duivels-gekte op gang in het land. Net nu wiebelde het koordje dat het een lieve lust was en had de Gouden Generatie alle moeite om zich overeind te houden – da’s geen hoopvol signaal voor die clash met Brazilië. Brrr. Maar hier in Rostov-on-Don eind goed, alles goed. ’t Was er eentje niet voor hart­lijders. Wild Thing – You make my heart sing.

Photo News

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jakke Troost

  Het zal dan wel aan mijn tv toestel gelegen hebben maar ik vond de Belgen de eerste speelhelft beter dan de Jappen. Het begin van de tweede helft was wel een pak minder. Ze zijn toch mooi terug gekomen ook dat is een verdienste.

 • Saïda Weemaes

  Sorry hoor maar wat hebben tot nu toe tegen gespeeld hun tegenstanders waren Panama Tunesië en nog wat andere zwake voetbal ploeg ! Japan heeft hen moeilijk gemaakt en nu denken ze dat ze van Giant Brazilië kunnen winnen ? Wees realistisch

 • JEAN-PAUL HEYVAERT

  Offensief spelen en Brazilië zot maken zoals in 1963, net nadat ze wereldkampioen werden. 5-1 pandoering gegeven op de Heysel en ik was er bij. Maar..... het spelletje is véél veranderd.

 • Elle Devee

  Het zal inderdaad veel beter moeten tegen de kanaries. De eerste helft was om bij te bleiten. Als ze zo spelen vrijdag gaan ze rusten met 5 goals tegen.

 • Frank Callebaut

  Altijd maar Lukaku maar volgens mij is het ook Meunier die met de pluimen mag lopen hè. Perfecte timing.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00