Onze Chef Voetbal rekent op doelpunten tegen Egypte: "Wij zien Lukaku graag"

BELGA
Vier dagen na het duel met Portugal is alweer vier dagen dichter bij het WK. Nieuwe test voor de Rode Duivels, - niet minder belangrijk - tegen het stugge Egypte. Met een 0-0 kan ditmaal niémand tevreden zijn. De Duivels moeten scoren. Daarom: hoe zou het zijn met Romelu Lukaku?

Het is lastig doorkomen tegen het Egypte van de ultradefensieve Argentijnse bondscoach Héctor Cúper. Versterkte piramides in de zestienmeter. Mykerinos, Chefren en Cheops. Vorige week beet Colombia zich de tanden stuk. 0-0.

Egypte is in weinig te vergelijken met WK-tegenstander Tunesië, heet het, en toch wordt dit een goede test - voor het geval de Rode Duivels in welk stadium van het toernooi dan ook op achterstand komen en geacht worden om het spel te maken tegen een ploeg die zich terugtrekt.

Enter: Romelu Lukaku.

Romelu is dit seizoen een beetje een zagevent geworden. Eerst vertelde hij aan VTM-analist Gilles De Bilde - terwijl hij als een pasja in zijn zetel lag - hoe de pers hem op de heupen werkt, telkens hij naar België afzakt om met de nationale ploeg te spelen, en afgelopen week heette het publiek te kritisch. Dat heb je met zo vaak in de buurt te zijn van José Mourinho, veel vrienden maak je niet.

Photo News

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Floris Janssens

  een topspits moet regelmatig zijn en alles geven...totaalvoetbal !!!!! sta daar niet als een matras te wachten tot je de bal krijgt ga hem zelf halen....als je wil scoren moet je de bal hebben (cruyff)

 • mark devos

  lukaku is gene spits maar ne opportunist die als het balleke nie op zijn voetje valt nen dikke zeveraar is

 • Freddy Christiaens

  Op het WK ga je topspitsen zien maar daar hoort Lukaku zeker niet bij.

 • Ronny Popelier

  Wanneer gaan ze eens normaal doen ivm Romelu Lukaku, die jongen speelt van zijn 16 jaar in 1ste klasse, maakt veel doelpunten is overal topscorer. Denken jullie echt dat hij alleen af en toe een kans mist. Ronaldo 's enz maken ook doelpunten en missen er ook veel. De keeper staat er ook.Een spits dat nooit een kans mist, heeft nog NOOIT gevoetbald. De besten staan altijd te roepen aan de wal. Zit er geen racisme bij? Romelu is een top jongen op en naast het veld. Onze beste spits ooit.

 • Maria de swert

  Lukaku zegt , ik heb niemand nog iets te bewijzen !!! Hola , uw balcontrole kan wel beter hé , als zowel den bal eens even bijhouden en ook proberen wat meer voor uwe man te komen en niet uw handen altijd in de lucht steken , ze zien u wel staan en volgens mij remt dat uw startsnelheid af , je kan altijd bijleren want met zo'n uitspraak ben je precies perfect , ik ken er andere !!!