Onze Chef Voetbal neemt het op voor bekritiseerde Carrasco: "De Figo van België"

reuters

Ach, laat Carrasco toch Carrasco zijn. Nauwelijks een halfuur na afloop van de wedstrijd tegen Gibraltar stond hij fris gewassen ineens in de perszaal van Sclessin - verloren gelopen. Met die herkenbare blik waar altijd een kwartje tristesse van afstraalt. Nerveuze tred. Niet goed wetende welke deur hij zou openen - het beeld van de kwiskandidaat die raadt achter welk poortje zijn gelukskaart ligt.

'Tu vas oú, Yannick?'
'Je cherche ma famille.' Yannick keek nauwelijks op.

Hij houdt niet van de journalisten, van wie hij meent dat zij niet van hém houden. Veel collega's vinden Carrasco arrogant en hautain. Nu ja, dat straalt hij wel een beetje uit. In de loop van de week werd hij bij de bondscoach eens te meer in vraag gesteld. Daarbovenop vrijdagochtend in veel media een magere quotering na zijn wedstrijd tegen Gibraltar.

Dat doet ons, Carrasco-liefhebbers van het eerste uur, pijn.

Carrasco doet denken aan Luís Figo - weliswaar niet zó goed. Poëten op hun schiereiland, daar op links. Diezelfde sleepbeweging. Altijd maar weer het duel aangaan met de back. Allesbehalve alibivoetballers - nooit gemakshalve willen schuilen in het pak van een overbevolkt centrum.

De risicofactor op de flank is groot. Je bent makkelijk blootgesteld aan kritiek. Vorm en vertrouwen zijn noodzakelijke voorwaarden.

Figo blééf het proberen - tien, twintig dribbels en slaloms per wedstrijd, duizenden in zijn hele carrière. Zo ook Carrasco - verantwoordelijkheid als levensmotto.

Hij is titularis in Atlético Madrid onder Diego Simeone. Veeleisende ploeg, veeleisende coach. Maar Carrasco mag er Carrasco zijn - de Belgische variant van de Portugese fado van Figo. Wie de grilligheid van de artistieke vleugelaanvallers niet aanvaardt, of nog erger niet begrijpt, schiet tekort.

'La salle pour les familles est derrière le bar'.
'Merci', klonk het op fluistertoon.
Fuerza, Yannick.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Carrasco vervangen door Naingollan...

 • Jef De busser

  Als m de laatste drippel zou vervangen door een pas dan is het een topvoetballer. Nu is het de eeuwige dribbelaar die zich te pletter loopt.

 • Leon Mertens

  Misschien wel goede speler maar geen clubspeler .

 • Ghislain Willems

  Mischien speelde hij eens een mindere wedstrijd maar er zijn er bij die is 1 keer een degelijke wedstrijd hebben gespeeld en die worden altijd opgehemeld ( Lukaku)

 • Jeroen Dielis

  Misschien kunnen ze er beter allemaal mee ophouden altijd maar dat geklaag. Ik zou er mee stoppen altijd dat negativisme in Belgie. Helpt zeker niet, ge kunt er eigenlijk geen eer mee halen...