Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal hoopt dat de Rode Duivels in hun halve finale maar zichzelf blijven - "de kunstenaars van Montmartre"

AFP

Moet u eens een goed grapje kennen? De Rode Duivels spelen vanavond de halve finale van het WK en zij kunnen niet eens verdedigen. Het is toch waar, zeker? Allez, geen enkele ploeg op dit toernooi gaf zó veel kansen weg aan Brazilië als België. De Seleção trapte afgelopen vrijdag 26 (!) keer op het doel van Courtois – 9 keer binnen het kader, 10 schoten werden afgeblokt. Plus 8 corners. Het sukkelachtige Costa Rica werd in de groepsfase ook eens overrompeld door Brazilië – Keylor Navas waande zich toen in een schietkraam –, maar zelfs zij ‘beperkten’ de Goddelijke Kanaries tot 23 schoten op doel.

Elk nadeel heb een voordeel, sprak wijlen Johan Cruijff. De Rode Duivels hebben zo een duidelijke identiteit, een herkenbaar DNA. Veel meer dan Kroatië, dat hoofdzakelijk surft op Luka Modric, en Engeland, dat leunt op zijn stilstaande fases, of Frankrijk, dat alles goed doet zonder in iets uit te blinken. Maar de Rode Duivels, dat is ‘kunst aan de bal’. De kunstenaars van Montmartre. Zij kunnen een wedstrijd niet vertragen zoals Frankrijk kan. Hoe Portugal zich twee jaar geleden moedwillig sléépte naar de Europese titel, onze spelers zouden niet weten hoé zoiets voor elkaar te krijgen.

Photo News

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy platteau

  inderdaad , Hazard is een fantastische speler maar... egoïstisch ! hij wil zichzelf steeds verkopen bij zulke toernooien ! als je De Bruyne daarentegen volgt , dan is deze zeker zo fantastisch ! hij is een echte spelverdeler en niet zelfzuchtig ,en hetzelfde voor onze Lukaku !!

 • marc castermans

  Toch wel een groot verschil tussen Hazard, die telkens weer opgehemeld wordt tot een wereldster door jullie chef-sport, en De Bruyne. De Bruyne doet vrijwel telkens andere bewegingen en speelt de bal op een onnavolgbare wijze in de voeten van ploeggenoten, met onmiddellijk doelgevaar. Hazard dribbelt en dribbelt en krijgt een fout tegen, waarna we alles moeten herbeginnen. Vergelijk geen wereldvoetballer met een hoog voetbal IQ, met een uitstekende dribbelaar. Eerlijk blijven!

 • Tomas Hermans

  Die hazard haters hier kunnen beter cursus volgen, want maken zich wel serieus belachelijk hier hahaha. Praktisch elke keer man van de match lol

 • Mark Peeters

  Ik hoop juist dat ze niet zichzelf blijven maar eindelijk eens aanvallende spelers storen! Tegen Japan met geluk recht gezet, tegen Brazilië met geluk voorbij daar deze pech hadden bij afwerking, ik vrees voor vanavond en je zal zien wat ik hier al week post dat ze moeten "storen" leren ze bij de jeugd, en als je het niet moest geloven herbekijk hun 2 wedstrijden!

 • DIRK VAN DESSEL

  Ik zie ik mijn kristallen bol dan ze me 1-2 gaan verliezen, zodat wij eindelijk eens minder onder dat ballengedoe gaan bedolven worden, het is al erg genoeg met dat Tour velogetrap.