Ons rapport: twee Rode Duivels pronken met een acht, één speler gebuisd. Geef ook jouw oordeel

Photo News

Thibaut Courtois: 4

Struikelde knullig na een terugspeelbal. Een zeldzame blunder (1-1) die al snel Spanje bereikte. Net nu hij bij Real door Zidane uit de ploeg is gezet.

BELGA

Toby Alderweireld: 6

Een heerlijke sliding symboliseerde zijn match. Correct en onverzettelijk. Zoals we van hem gewoon zijn. De gedroomde soldaat voor élk leger.

AP

Dedryck Boyata: 6

Kreeg verrassend de voorkeur op Vermaelen. Weinig op aan te merken. Stond zijn mannetjes in de duels. Liet de opbouw aan anderen over.

REUTERS

Jan Vertonghen: 6

Aan dit soort interlands heeft hij weinig. Telt nu 111 caps, dat wel, maar zal zich deze later niet meer kunnen herinneren. Cyprus zal niet anders zijn.

Photo News

Timothy Castagne: 6

Viel niet uit de toon. Maalde zijn kilometers op rechts. Meestal zonder bal, maar toen-ie hem op het kwartier toch eens kreeg, gaf hij een assist.

BELGA

Youri Tielemans: 8

Het traditionele hartje volgde snel. Gelukzalig trefzeker. Voor het eerst als Duivel, in interland nummer 20. Alomaanwezig voorts. Petje af.

Photo News

Leander Dendoncker: 7

De schaduw deert hem niet. Knapte het vuile werk op. Over de grond en in de lucht. Meer moet dat op die positie niet zijn. Het evenwicht zat goed.

Photo News

Thorgan Hazard: 7

Minder aanwezig dan zijn grote broer, maar bijzonder nuttig op links. Drie longen, techniek en vista. Carrasco mag zich zorgen beginnen maken.

AFP

Dries Mertens: 6

De precisie ontbrak veelal. Zowel bij hoekschoppen als bij voorzetten. Tot net voor affluiten, bij de 3-1. De beloning voor zijn onophoudelijke inzet.

Photo News

Eden Hazard: 8

‘The garden of Eden’ is een speeltuin geworden. Doet wat-ie wil, wanneer-ie dat wil. Andermaal op eenzame hoogte en beslissend. Penaltykoning.

AFP

Michy Batshuayi: 5

Scoren lukte niet. Toch zijn handelsmerk. Eén schot strandde op de lijn – de stadiondeejay had de beats al opgezet – , één tegen de paal.

BELGA

Invallers

Nacer Chadli (84’): 

Verving in de slotfase Thorgan Hazard. Geen beoordeling.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Pierre Van den Berghe

    Courtois is ook aan een korte rustpauze toe. Misschien een kansje voor de nr 2 doelman om hem wakker te schudden.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00