Ons Duivels rapport: dikke zes over de hele lijn, eervolle vermelding voor twee veldspelers

AFP

THIBAUT COURTOIS 7

Had naar zijn dochter en zoontje kunnen FaceTimen. ‘Kijk, papa is aan het werken.’ Nou ja. Moest alleen maar zorgen dat hij geen kou kreeg. Tot hij in het slot één bal moest pakken.

BELGA

TOBY ALDERWEIRELD 6

Trapte naar hartenlust lange ballen. Eén ervan resulteerde in het openingsdoelpunt. Voorts: job done. Dat verbaast u toch niet meer, zeker?

AFP

THOMAS VERMAELEN 6

Zijn broze spieren hebben geen impact op zijn klasse. Voetbalt nog altijd even sierlijk uit en leest het spel nog steeds perfect. Tot in juni, Thomas?

BELGA

JAN VERTONGHEN 6

Anticipeerde als de beste. Zonder dat het moeite kostte. Een welgekomen betaalde rustdag, met dat drukke wedstrijdschema dat eraan komt.

BELGA

TIMOTHY CASTAGNE 6

Misschien dat hij het ooit wordt, maar vooralsnog geen Meunier. Deed zijn best. Veel meer kan je in deze fase van zijn carrière niet verwachten.

Photo News

YOURI TIELEMANS 6

Niet zo dominant, precies en gevaarlijk als tegen Rusland. Wisselde goeie met slordige momenten af. Een kwestie van concentratie allicht.

BELGA

LEANDER DENDONCKER 7

Geef hem een opdracht en hij voert ze minutieus uit. Of het nu tegen de Russen is of tegen een verzameling Cyprioten. Een geruststelling.

Photo News

THORGAN HAZARD 6

Zijn assist was even knap als intelligent. Nog maar eens de bevestiging dat hij zijn titularisrol niet gestolen heeft. Deemsterde wel weg.

BELGA

DRIES MERTENS 6

Blééf proberen, ook al waren de meeste van zijn acties ongelukkig. Niet zijn beste interlandweek achter de rug. Kan al eens gebeuren.

BELGA

EDEN HAZARD 6

Vierde in stijl. Met een krul in de verste hoek. Ronde cijfers zijn z’n deel: 100 caps, 30 goals. Mag in deze poule gerust 10 treffers ambiëren.

Photo News

MICHY BATSHUAYI 7

Qua efficiëntie kan je weinig opmerken: assist en goal. Al hadden het er meerdere kunnen zijn. Moet in het samenspel nog stappen zetten.

Photo News

INVALLERS

ADNAN JANUZAJ (56’) 6

Zo heerlijk zijn twee crosspasses met links waren, zo hoog trapte hij over doel.

YANNICK CARRASCO (68’) 6

Verving Thorgan Hazard. Zijn eerste minuten als Duivel sinds 16 oktober.

DENNIS PRAET (XX’) –

Loste in het slot Batshuayi af. Geen beoordeling.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Was dat een wedstrijd? Die Cyprioten deden zeer weinig. Dat was een match om met 0-6 of 0-7 te winnen! Ik schakelde over naar Nederland tegen de Duitsers, dàt was tenminste een duel die naam waardig!

 • Tony Dekeukelaere

  Dendoncker een 7 ?? welke match heeft de journalistje gezien ?? Courtois ook een 7 , heeft amper een bal moeten pakken !!

 • dirk peter

  dedoncker een 7 moet het van de makelaar soms. Heeft die wel mee gedaan.

 • Noella Vancompernolle

  Dat de in België spelende voetballers eerst eens bewijzen dat ze met hun eigen club ergens geraken in een Europese competitie...

 • Dirk Tuymans

  De keeper een 7... heeft niks moeten doen..zet dan gewoon geen beoordeling.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00