Nainggolan sluit terugkeer bij Rode Duivels uit: “De excuses van Roberto Martínez? Zielig”

De hoop dat Radja Nainggolan ooit nog voor de Rode Duivels zal uitkomen, mag opgeborgen worden. Dat bevestigde ‘Il Ninja’ in een interview aan ESPN. “De excuses van Martínez voor de niet-selectie waren zielig.”

“Ik zei dat als ik niet opgeroepen zou worden voor het WK, ik niet meer voor de Rode Duivels zou spelen. En ik ben een man van mijn woord”, wond Nainggolan er geen doekjes om. “Ook al zou er een nieuwe bondscoach komen, ik blijf bij die beslissing. Het EK spelen was een geweldige ervaring, maar het is voorbij.” Elk nadeel heb zijn voordeel , zo weet ook de energieke middenvelder. “Bij elke interlandbreak heb ik nu vier of vijf dagen vrijaf. Zo kan ik me concentreren op Inter en andere dingen.”

“Ik was erg teleurgesteld dat ik zonder reden buiten de selectie gelaten werd”, gaat de 30-voudig international verder. “Bij de nationale ploeg waren er spelers die een heel seizoen amper wedstrijden hadden gespeeld, terwijl ik meer dan 50 matchen had afgewerkt op clubniveau. Ik heb nooit om iets gevraagd en verdiende mijn plaats in de selectie. De excuses van Martínez? Allemaal zielig.”

Levensstijl

“Ik ben fan van elke speler bij de nationale ploeg en heb met elk van hen een goede relatie. Er zijn gewoon enkele zaken die ik niet kan accepteren - sommige beslissingen die genomen zijn. Bij AS Roma speelde ik 50 matchen per seizoen, maar kreeg ik kritiek wegens mijn levensstijl. Mensen zouden niet moeten oordelen over dingen waarover ze niets weten. Ik wil dat mensen dat in mijn gezicht zeggen. Dán kunnen we praten en elkaar de hand schudden. Wie dat niet doet, verliest mijn respect.”

REUTERS155 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Vriends

  Martinez maakt alles kapot zeker nu Henry er niet meer is.

 • Roger Deprez

  In het geval van Radja zou ik het zelfde doen, het is niet omdat iemand een andere levensstijl als de trainer er op na houd dat de trainer hem moet beperken in zijn loopbaan. Als de speler zijn job op het veld uitvoert zoals van hem verwacht wordt, wat is dan het probleem en zeker als diegene die hem vervangen minder zijn in de algemenen prestatie. Soms is de gedachten van een trainer ondoorgrondelijk.

 • Dirk Delaere

  Zielig zelfbeklag van een egomaan, maar daar lopen er in de voetbalwereld veel van rond

 • Herman Mattheus

  Is dat nieuws. Een groot gedeelte van de bevolking interesseert het geen bal. Overbetaald en allemaal een dikke nek.

 • Laurent Tubeeckx

  Ik heb nooit begrepen waarom Radja niet mee mocht naar het wk , er waren spelers geselecteerd die in clubverband op de bank zaten , deze hadden geen speelminuten en toch mochten ze mee . Radja is een vechter op het voetbalterrein , een ploegspeler , had er ALTIJD moeten bijzijn !!!!