Na Mourinho, nu Sarri: clubcoaches zetten druk op bondscoach Martínez

Napoli-coach Maurizio Sarri hoopt dat Roberto Martínez zijn sterspeler Dries Mertens rust gunt.
epa Napoli-coach Maurizio Sarri hoopt dat Roberto Martínez zijn sterspeler Dries Mertens rust gunt.
Eerst José Mourinho, nu Maurizio Sarri, trainer van Napoli. Die hoopt dat de bondscoach zijn sterspeler rust gunt, want Dries Mertens sukkelt met een lichte kuitblessure. Sarri: "Ik heb Martínez drie dagen geleden proberen bellen, maar hij antwoordt niet."

De Rode Duivels verzamelen deze middag voor de interlands tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. En omdat België al gekwalificeerd is voor het WK in Rusland, proberen de clubtrainers er hun voordeel uit te halen. Zo ook Maurizio Sarri, succescoach van Napoli. Dries Mertens sukkelt met enkele lichte pijntjes en liever zou zijn trainer hem niet zien aantreden in één van de interlands. Dat wilde hij Roberto Martínez ook duidelijk maken: "Ik heb hem drie dagen geleden gebeld om hem te vragen om Mertens rust te gunnen. Maar het is nutteloos om aan te dringen. Hij antwoordt toch niet." Frustraties borrelen op.

Vrijdag had José Mourinho al hetzelfde gedaan. Romelu Lukaku incasseerde op training een pijnlijke trap en raakte maar in extremis fit voor Crystal Palace. Zijn trainer zou hem ook graag eens laten uitblazen in het drukke programma, maar dat gaat maar moeilijk. In de eerste plaats is Lukaku enorm belangrijk voor United met zijn goals - 11 in 10 matchen. En een echte stand-in heeft Mourinho evenmin. "Zonder Zlatan lukt het niet omdat ook Rashford op verscheidene posities speelt", zei 'The Special One'. "Zolang Zlatan niet terug is, kunnen we ons nummer 9 geen rust geven. België is mijn verantwoordelijkheid niet. Ik kan professioneel gezien niet zeggen wat Roberto moet doen en wat niet. Je weet wel." Hint, hint. De boodschap is bij deze overgemaakt.

Ook Fellaini (achillespees) en De Bruyne (verstijfde hamstring) sukkelden dit weekend met wat ongemakjes, maar voorlopig zijn ze niet onzeker. "Die linkerhamstring speelt wel meer op, maar ik maak me geen zorgen", zei De Bruyne. Fellaini: "Ik heb nog wat pijn, maar het gaat wel."
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Heymans

  Radja is fit

 • dretie munkies

  Het zou altijd zo moeten zijn dat de club beslist of een speler mag aantreden in dit landencircus !

 • wakkerblijver

  Begrijpelijk dat de clubs hun peperdure spelers niet graag extra risico laten lopen. Zij reageren als goede huisvader. En daarbij. België is toch gekwalificeerd? Of ze nu in bokaal 1 of nummer 2 zitten, veel zal dat niet uitmaken. Tegen Wales gaan ze er toch uit...

 • De Kleine Jordy

  Het blijft nochtans belangrijk om als eerste te eindigen in deze reeks om reekshoofd te worden bij het WK . Nu al die spelers thuis laten zou er wel eens kunnen voor zorgen dat we die gunstige positie nog kwijtspelen en dan .

 • Patrick De Sutter

  De Belgische ploeg is steeds een gezellig onderonsje. De echte grinta zie je nooit. Wacht maar eens af wat er gebeurt als ze hun twee matchen verliezen.