Mulder: "Welke kant moet de analist nou kiezen: die van de kwalificatie (bravo) of die van de technisch-tactische prestatie (slecht)?"

photo_news

Daar staat de analist. Welke kant van de analyse moet hij na Griekenland-België nou kiezen: die van de kwalificatie (bravo) of die van de technisch-tactische prestatie (slecht)? Moet hij de lichtpuntjes (Courtois en de twee goals) benadrukken of de algehele malaise van deze match (traag en treurig)?

Mijn gevoel stuurt me de positieve richting op: leve Thibaut Courtois, het schot van Jan Vertonghen en de goal die Meunier aan Lukaku gaf. Binnen een week heeft niemand het nog over het stroperige, op niks trekkende spel van de Rode Duivels. In de top telt slechts het resultaat, voetbal is geen sport waarbij een bekwame jury de winnaar aanwijst door een bordje met een cijfer omhoog te steken.

Maar Griekenland is een beginnetje, er moeten nóg resultaten volgen en meestal bereik je dat met goed, snel spel. Daarvoor heb je een regisseur nodig die 'de lijnen uitzet'. Kevin De Bruyne. Roberto Martinez denkt er anders over en liet De Bruyne rennen, zwemmen, zweten op plekken waar geen regie te halen valt.

Misschien is deze zienswijze van de coach effectief (er werd met 2-1 gewonnen) en de allermodernste manier van voetballen, maar wij, supporters en analisten, zijn niet gerust gesteld. Dit gaat de goede en tevens de verkeerde kant op. Ondergetekende is tenminste niet hoopvol dat je hier wereldkampioen mee wordt. Of is dat de bedoeling niet?

photo_news
photo_news
belga
photo_news
photo_news
belga
belga11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jose Klepper

  Met Wilmots hadden Wij dat ook gekunt!! Wij zullen op WK zien !!!!,

 • Georges Melebeck

  Het staat echter al Lang vast dat we een wereldploeg hebben maar geen wereldtrainer en daar word je geen kampioen mee

 • Benny Vanrykel

  Er is nog altijd niks veranderd we plaatsen ons voor grote toernooien maar ons spel trekt op niets.Volgens sommige journalisten worden we wereldkampioen maar enkele regels verder schrijven ze we moeten grote landen mijden.......Het strafste is Verhaeghe in zijn anlise hij zou moeten zwijgen en kijken naar Brugge in Europa.

 • Guido Ceuleers

  Volledig gelijk Jan.Niveau beneden alle peil.Vermaelen gans seizoen NIET gespeeld.wordt opgesteld????

 • marc vaderbeken

  zo een klein land super stop ne keer met die spelers af te breken wat doe nederland enfrankrijk