Mignolet mogelijk toch speelklaar voor Luxemburg, Mertens zeker out

BELGA
De Rode Duivels hebben deze namiddag een laatste keer getraind voor de oefeninterland van maandag tegen voetbaldwerg Luxemburg. Doelman Simon Mignolet, die vier à vijf dagen zou moeten rusten nadat hij gisteren een lichte dijblessure opliep, verscheen toch op het trainingsveld en raakt waarschijnlijk fit voor de wedstrijd van morgen.

"Simon gaat morgenochtend onder de scanner en ik verwacht dat de problemen van de baan zullen zijn", zei bondscoach Marc Wilmots. "Hij is fit en wil spelen. We zullen morgen zien of dat ook lukt."

Door de blessure van Mignolet besliste de bondscoach gisteren om Anderlecht-reservedoelman Thomas Kaminski bij de groep te halen. "Thomas reist zeker mee naar Zweden. We hebben al genoeg problemen gehad met onze doelmannen en daarom kies ik ervoor om op zeker te spelen."

BELGA
BELGA

Dries Mertens zal dan weer niet van de partij zijn tegen Luxemburg. De flankaanvaller van het Italiaanse Napels sukkelt eveneens met de dij. "Dries zal zeker niet spelen tegen Luxemburg", aldus Wilmots. "Hij wou vandaag gewoon trainen, maar dat heb ik hem afgeraden. We willen geen onnodige risico's nemen en daarom krijgt hij rust."

Toby Alderweireld, die gisteren de finale van de Champions League speelde met Atlético Madrid, sluit vanavond aan bij de groep. Thibaut Courtois, die eveneens aantrad in de finale, zal de Rode Duivels vervoegen op hun stage in Zweden. De bondscoach gaf nog aan dat Alderweireld en Anthony Vanden Borre tegen Luxemburg elk een helft zullen spelen.

BELGA
BELGA