Mignolet krijgt rust: Bossut speelt tegen Luxemburg, Kaminski komt bij selectie

Bossut (links) vervangt dus de licht gekwetste Mignolet.
PHOTO_NEWS Bossut (links) vervangt dus de licht gekwetste Mignolet.
Sammy Bossut zal maandag in de oefeninterland tegen Luxemburg meteen zijn debuut maken bij de Rode Duivels. Simon Mignolet, die normaal onder de lat zou staan, heeft op training immers een blessure opgelopen. Hij is dus out voor die oefenpot, maar het WK komt niet in het gedrang voor de Liverpool-goalie die vijf dagen rust krijgt van de bondscoach. Wilmots riep ondertussen al Thomas Kaminski van Anderlecht op. De doelman gaat mee WK-stage gaat naar Zweden in afwachting van Thibaut Courtois en de geblesseerde Koen Casteels.

Tijdens een wedstrijdje zeven tegen zeven in de opnieuw aardig volgelopen Cristal Arena staakte Mignolet de training, waardoor Sammy Bossut nog als enig overgebleven doelman overbleef. Koen Casteels werkt immers individueel verder aan zijn revalidatie en Thibaut Courtois speelt later op de avond met Atletico Madrid de grote Champions League-finale tegen stadsgenoot Real. Mignolet bleef de rest van de training in de kleedkamers, keeperstrainer Erwin Lemmens verving hem in de onderlinge partijtjes. Met Defour staakte nog een tweede speler de oefensessie. Hij had wat last van een kuitblessure en kreeg verzorging.

Morgennamiddag trainen de Belgen nog een laatste keer in Genk, maandagavond (20u45) spelen ze er een oefeninterland tegen Luxemburg. Dinsdag trekt de selectie van Marc Wilmots voor een week op stage naar Zweden, mét Thomas Kaminski dus.

Ook Steven Defour moest voortijdig de training staken.
PHOTO_NEWS Ook Steven Defour moest voortijdig de training staken.
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA