Meunier zet de uitgang bij PSG op een kier: “Er zijn aanbiedingen”

Thomas Meunier.
AFP Thomas Meunier.
Met een bronzen medaille om zijn hals stapte Thomas Meunier door de catacomben van het Zenitstadion in Sint-Petersburg. De rechtsachter van de Rode Duivels had voor de journalisten een duidelijke boodschap meegebracht: “Ik hoop dat er na dit toernooi iets verandert voor mij.”

Voor Thomas Meunier werd het een droomtoernooi, hier in Rusland. Niet alleen bleef hij verdedigend foutloos, hij was ook sterk in de opbouw en werd enorm gemist in de halve finale tegen Frankrijk, die hij met een schorsing uitzat. Nogal wiedes dat de verdediger het gevoel heeft dat hij met een sterke onderhandelingspositie terug naar PSG kan, waar hij vorig seizoen slechts doublure was voor rechtsback Dani Alves. “De club zou me mogen laten verstaan dat ze me absoluut willen en dat er een belangrijke rol voor mij weggelegd is binnen de ploeg”, wond de Ardennees er geen doekjes om. “Ik apprecieer PSG enorm als club, maar ik heb het gevoel dat er iets onafgewerkt is voor mij in Parijs. Ik wil het vertrouwen van club en coach. Vorig seizoen heb ik dat niet gevoeld. Wat gaat de nieuwe coach brengen? Dat wordt heel belangrijk in mijn keuze om te blijven.”

Bij PSG zet Thomas Tuchel vanaf deze zomer de lijnen uit. Vreemd genoeg liet de Duitser Meunier gedurende het hele WK niets weten. “Ik heb hem niet gehoord, neen”, aldus de ex-speler van Club Brugge. “Ik heb wél de technisch directeur, de voorzitter, de teammanager en nog vele anderen gehoord. Iedereen behàlve de coach…”, viel er een veelzeggende pauze. “Maar ik denk dat ze bij PSG ook wel beseffen dat ik een uitstekend WK gespeeld heb. De vraag is of ze daar nu twijfelen aan mijn capaciteiten… Ik hoop dat ze het geweer van schouder veranderen, zodat ik niet nog een seizoen moet meemaken als het vorige.”

Als afsluiter stelde Meunier dat het hem niet aan mogelijke uitwegen ontbreekt. “Zeker niet. PSG heeft al verschillende aanbiedingen gehad voor mij. Er is altijd interesse geweest." Benieuwd of Tuchel straks toch nog belt.

AFP
Photo News54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Janssens

  Verdedigend foutloos ? Nu moet het toch niet gekker meer worden ? Als er een was die telkens in de rug gepakt werd, ook tegen de kleinere ploegen, was het Meunier wel. Het was een keuze uit bloedarmoede , de keuze voor Meunier. Niet voor niets dat hij bij PSG al een heel seizoen op de bank zat. De 34 jarige Danny Alves was te sterk voor hem.

 • Peter Van Grimbergen

  Ja Cassius,en Mertens,Kompany,Januzaj,Lukaku,Dendoncker,Tielemans,vanwaar komen die?

 • dirk claeys

  Tijd voor chelsea, heeft nu danny alves in zijn broekzak!

 • Cassius Roy

  Dromen ze van bij Anderlecht om zo een talent te leveren. Volledig omgeschoold door brugge en dat zie je... Wat een topgast zowel op als naast het veld.

 • Marc Statham

  Waar zou die naartoe gaan ,mag lachen dat hij bij PSG in de basis mag staan.