Meunier kiest voor zware groep met Engeland. Stel hier jouw droompoule voor de Rode Duivels samen

De vier WK-potten.
RV. De vier WK-potten.
Met ook Peru dat zich kwalificeert ten nadele van Nieuw-Zeeland, zijn alle tickets voor het WK in Rusland zijn verdeeld. Maar waaraan mogen de Rode Duivels zich straks écht verwachten? Hierboven de potten voordat de landen op 1 december tijdens de loting in de trommels gaan, hieronder kan je jouw Belgische droompoule samenstellen. 

Op 1 december is het zover. Dan gaan alle geplaatste landen in de Operazaal van het Kremlin in de trommel voor de WK-groepsloting. België mag zich dankzij de zeges tegen Bosnië en Cyprus verheugen op een rol als reekshoofd. Een onmiskenbaar voordeel, zeker gezien ook toplanden als Duitsland en Brazilië in diezelfde pot 1 verdwijnen. Een absolute klepper als tegenstander in de groepsfase lijkt dus uitgesloten voor de Rode Duivels, maar niets is minder waar. 

Photo News

Bondscoach Roberto Martínez en de zijnen kunnen mits een ongelukkige loting nog altijd Spanje, Engeland of Colombia treffen. Die drie landen zijn op basis van de virtuele FIFA-ranking van 16 oktober verwezen naar pot 2. Ook Kroatië, Mexico en Uruguay vliegen in diezelfde trommel.

Zijn verder ook zeker van hun rol bij de groepsloting in Moskou: Costa Rica, Iran, Egypte (pot 3) en Japan, Zuid-Korea, Nigeria, Saudi-Arabië en Panama (pot 4).

Een loodzware groep met Spanje of Colombia en Nigeria behoort dus nog steeds tot de mogelijkheden voor de Rode Duivels. Al kan een poule met Mexico, Egypte en Saudi-Arabië evengoed uit de bus komen. Meer dan twee landen uit hetzelfde continent komen niet tegenover elkaar te staan in de groepsfase. Een Rode Duivels-groep met Spanje én Servië is dus niet mogelijk. Wat het dan wel wordt? Afspraak op 1 december in het Kremlin.

Verdeling geplaatste teams op basis FIFA-ranking 

POT 1: Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, België, Frankrijk, Polen en Rusland

POT 2: Spanje, Peru, Zwitserland, Colombia, Engeland, Mexico, Uruguay en Kroatië

POT 3: IJsland, Costa Rica, Iran, Egypte, Denemarken, Tunesië, Senegal en Zweden

POT 4: Servië, Japan, Zuid-Korea, Nigeria, Saudi-Arabië, Australië, Panama en Marroko 

Photo News
Photo News68 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • wim de brauwer

  Spanje, Zweden, Australie, dan hebben ze toch een kans van punten te pakken, tegen australie :-)

 • Luc Debacker

  Het best wat de Rode Duivels kan overkomen is een sterke tegenstander uit pot 2, bijvoorbeeld Spanje of Engeland. Dan kunnen ze zich eindelijk meten met een waardige tegenstander in een match met inzet en mochten ze die wedstrijd verliezen is er nog altijd geen man overboord.

 • Abdelmalik Malik

  Marokko komt zowiezo in groep van België voel het gewoon en p.s.vernielingen in Brussel hadden niks met voetbal te maken maar eerder met crapuul die van de moment gebruik maakten

 • Jonas Van snee

  Spanje, iceland, Japan... laat maar eens zien 'Die gouden generatie '

 • David Lievens

  Engeland, Egypte en Panama.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00