Martínez vloog zelfs naar Rome: Nainggolan niet naar WK na persoonlijk bezoek van bondscoach

PN
Geen obligaat telefoontje, wel een face-to-face-onderhoud. Bondscoach Roberto Martínez nam zondag speciaal het vliegtuig naar Rome om er Radja Nainggolan (30) in te lichten over zijn beslissing: “Ik neem je niet mee naar het WK.”

Een attente passagier merkte hem gisteravond op: Martínez op de terugvlucht van Rome Fiumicino naar Zaventem. De bondscoach stond er volgens bronnen binnen de KBVB op om Nainggolan persoonlijk op te zoeken. Een bewuste strategie. Na zijn contractverlenging – hij tekende eind vorige week bij tot 2020 – wil Martínez niet álle bruggen opblazen met de middenvelder van AS Roma. Al is het maar omdat er de komende weken altijd één of twee spelers op zijn positie zich kunnen blesseren.

Martínez op de terugvlucht van Rome Fiumicino naar Zaventem.
rv Martínez op de terugvlucht van Rome Fiumicino naar Zaventem.

Het is schrale troost voor Nainggolan. Vier jaar nadat de vorige bondscoach, Marc Wilmots, hem passeerde, laat nu ook Roberto Martínez de populaire Duivel thuis voor het WK. Zijn sterk seizoen in Rome, met onder meer twee doelpunten in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool, volstonden niet voor een plaats in de 23.

Erg verrassend is het allemaal niet. Martínez is nooit een absolute fan van de middenvelder geweest. Er waren in het verleden al een paar akkefietjes tussen de twee, waardoor Nainggolan meer dan eens werd gepasseerd voor een interland. In maart tegen Saoedi-Arabië was hij er wel opnieuw bij – Nainggolan viel toen goed in, onder massaal applaus van het Koning Boudewijnstadion – , maar het mocht niet baten. Martínez geeft de voorkeur aan andere middenvelders. Straks zal de bondscoach zijn beslissing uitleggen, maar dat België in rep en roer staat, is intussen meer dan duidelijk.

Poll

Nainggolan mag niet mee naar het WK in Rusland. Terecht?

 • Ja 11%
 • Neen 89%

Bekijk hier wat Chris Van Puyvelde, de technisch directeur van de KBVB, eerder te zeggen had over Radja Nainggolan in onze voetbalwebcast 'VISTA!':

Photo News
Radja Nainggolan.
Photonews Radja Nainggolan.
BELGA812 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc polfliet

  Schandalig. Radja is ALTIJD een meerwaarde voor de selectie. Zeker naargelang we eventueel naar de beslissende matchen gaan voor doorstoting naar halve-, of finale.

 • Josephina Faes

  Nainggolan blijft sowieso veel langer dan Martinez ...dus laat die nu maar vertrekken want hij is toch niet bekwaam !! Wel eigenaardig dat hij eerst bijtekent en pas daarna met zijn selectie buitenkomt !!!

 • willy eeckhout

  mijn vraag: hoe de geselecteerde spelers hierop reageren, zoals altijd niet zeker!

 • Josephina Faes

  Martinez vloog zelf naar Rome !!!!!....Op wie zijn kosten ??? Toch niet zelf betaald zeker ???!!!

 • Claes Marc

  Nog een plezier reisje gemaakt op kosten van de bond!!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00