Martínez op zijn hoede: "Offensieve kracht Bosnië is zelfs in afwezigheid van Pjanic indrukwekkend"

photo_news
Bosnië-Herzegovina mist tegen de Rode Duivels zijn geblesseerde spelmaker Miralem Pjanic. Toch gelooft bondscoach Roberto Martínez niet dat de Bosniërs daardoor verzwakt zijn.

"Je mag de kwaliteiten van een speler als Pjanic niet onderschatten. Hij kan vanuit het niets een goeie pass geven. Maar met de jongens die hem kunnen vervangen, zoals Besic of Jajalo, kunnen ze op een andere manier spelen", vertelde Martínez in Tubeke. "En de offensieve kracht van deze ploeg, met onder meer Dzeko, is indrukwekkend. Ze hebben ook de slimmigheid en de ervaring van Visca en Lulic, waar nu Kolasinac wordt aan toegevoegd. Het is een ervaren ploeg die weet hoe zich te plaatsen voor een WK. Ze weten waar ze mee bezig zijn. Ik verwacht mij niet aan een zwakker team ondanks de afwezigheid van Pjanic."

Martínez is niet van plan zaterdag te experimenteren in Sarajevo. "Dat kan je doen als het resultaat niet belangrijk is, maar dat is nu niet het geval. Bosnië moet thuis winnen om tweede te worden in de groep. We mogen een vijandige sfeer verwachten in het stadion, net zoals in Griekenland. We moeten met dezelfde instelling spelen, en bepaalde aspecten nog verbeteren."

photo_news

België is al geplaatst voor het WK en dus kan de concentratie misschien iets minder zijn. "Dat gevaar loert inderdaad om de hoek", aldus de bondscoach. "Voor ons wordt het een test. We moeten aan de drie punten denken. We moeten dezelfde instelling tonen als in Griekenland. Die hebben we elke wedstrijd nodig." 

De meeste Duivels zitten in clubverband in een heel drukke periode. Martínez erkent dat. "Maar wij gebruiken de tijd nuttig om samen te werken, om onze positie op de wereldranking te verdedigen", onderstreept hij. "We houden met alles rekening, maar nu is het een internationale break, dat is wat telt."

photo_news
photo_news11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Vercammen

  Een trainer moet keuzes maken. Dat is zijn job. Laat hem ze zelf maken in plaats van telkens een heisa te maken. Radja zaagt al van in het begin als hij er niet bij is. Mag een goede speler zijn, maar is mij ook een drama queen.

 • Gino D.

  Wales kan zich nog plaatsen en komt dan in pot 2. Je zal het maar meemaken dat je als reekshoofd uitgeloot wordt tegen Italië en Wales. Wales staat momenteel 13e en Italië 17e in die Fifa ranking.

 • eddy vermeir

  Met deze trainer haak ik af!

 • Arcevo

  Als de Rode Duivels het niet halen , zal de zondebok rap gevonden zijn .Met het niet oproepen van Radja legt Martinez zijn hoofd wel zelf op het kapblok .... Het is zoals Marcus het stelt , Pjanic een ex Roma speler is blijkbaar een vedette en de kapitein van Roma is iemand die niet eens in de 30 koppige kern thuis hoort . De reservendoelman van Anderlecht zit dan weer wel in de kern.Als VIERDE doelman ?!!! Wil Martinez doelbewust zijn ontslag ( en ontslagpremie) ?

 • Sommeil

  Niet leuk om een trainer te zijn van de Belgische nationale ploeg. Of je nu Wilmots of Martinez heet. De huidige hype rond Nainggolan is even overdreven als de negatieve reacties op Lukaku. Dimmen dus, de trainer is de baas.