Martínez is nu al fan van de Nations League en is blij met promotie Thierry Henry: "Bewijs dat hij in deze kern gelooft"

BELGA
Bondscoach Roberto Martinez is niet bang dat zijn Rode Duivels minder gemotiveerd zullen zijn, nu ze brons veroverden op het WK in Rusland. "Ik zie een hongerige groep die op het elan door wil gaan", verklaarde de Spanjaard. 

"De Nations League is toch ook belangrijk. Er staat een titel op het spel en er is een ticket voor een groot toernooi te verdienen." Martinez is fan van het nieuwe landentoernooi. "We hadden dit concept nodig. Je wil je spelers niet oproepen voor een oefeninterland tegen een tegenstander die van een heel ander niveau is. Voor een coach is deze Nations League ideaal."

Martinez is ook blij dat hij in zijn technische staf nog altijd kan rekenen op Thierry Henry. Die is nu zijn eerste assistent. "Ik noem het een evolutie, eerder dan een promotie. Henry speelde al een essentiële rol, nu krijgt hij nog meer verantwoordelijkheden. We hebben dezelfde visie op voetbal en kunnen het goed met elkaar vinden. Hij had andere aanbiedingen, maar koos er toch voor om bij ons te blijven. Dat bewijst dat hij in deze kern gelooft."

Meunier omhelst Martínez.
BELGA Meunier omhelst Martínez.

Voor de eerste wedstrijd in de Nations League, dinsdag in Reykjavik tegen IJsland, geven de Duivels vrijdag in Glasgow Schotland partij in een vriendenmatch. "De nieuwe bondscoach heeft van Schotland een heel georganiseerd team gemaakt", weet Martinez. "Dat is goed, want ook tegen IJsland gaan we zo'n sterke organisatie tegenover ons hebben."

Martínez met twee van zijn nieuwe jongens, Trossard en Verstraete.
BELGA Martínez met twee van zijn nieuwe jongens, Trossard en Verstraete.

Witsel bijna in select clubje van 100

De volgende keer dat hij het truitje van de Rode Duivels aantrekt, gaat Axel Witsel (29) voorbij Jan Ceulemans in het aantal wedstrijden voor de nationale ploeg. Momenteel tellen ze beiden 96 caps. Alleen Jan Vertonghen doet beter met 108 stuks.

BELGA

"Ik ben er niet echt mee bezig, maar 100 caps halen is wel altijd een doel geweest", vertelde Witsel in Tubeke. "Iemand als Ceulemans voorbijgaan, is leuk. Het record van Vertonghen sluit ik niet uit, maar we zijn ongeveer even oud, dus dat wordt moeilijk."

Witsel verhuisde afgelopen zomer van het Chinese Tianjin Quanjian naar het Duitse Borussia Dortmund. "Ik ben niet veranderd en blijf dezelfde speler. Ik heb geen spijt van mijn passage in China, maar na een WK voor volle stadions was het duidelijk in mijn hoofd: ik wilde terug naar Europa. Maar niet naar eender waar, ik had de ambitie om bij een topclub te belanden. Op het moment dat Dortmund kwam, heb ik niet geaarzeld. De Bundesliga is niet gemakkelijk. Het gaat er fysiek stevig aan toe en de ploegen zijn goed georganiseerd."

BELGA

De manier van voetballen bij zijn nieuwe club bevalt Witsel. "De ploeg wil balbezit en zorgvuldig opbouwen van achteren uit, een stijl die me aanstaat." Ook met de sfeer, zeker in de bekende 'Gelbe Wand' of gele muur, zit het goed. "Het is indrukwekkend. Het doet me denken aan de fans van Standard, maar dan maal honderd. Ze zijn met 25.000, dat is het hele stadion van Standard."

In de Champions League neemt Dortmund het onder meer tegen Club Brugge op. "Dat laat mij toe om terug te keren naar België. Ik ben ook tevreden met Monaco, want daar vind ik mijn makker Nacer (Chadli) terug. Atletico wordt niet gemakkelijk. Het is een pittige groep, waarin je niet weet wie er zal uitgaan." 

BELGA
TUBIZE, BELGIUM - SEPTEMBER 4 : Axel Witsel midfielder of Belgium arrives at the Martin's Red hotel prior to the friendly match against Scotland and qualifying match against Iceland preparation stage at the Belgian Football center on September 04, 2018 in Tubize, Belgium, 4/09/2018 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews
Photo News TUBIZE, BELGIUM - SEPTEMBER 4 : Axel Witsel midfielder of Belgium arrives at the Martin's Red hotel prior to the friendly match against Scotland and qualifying match against Iceland preparation stage at the Belgian Football center on September 04, 2018 in Tubize, Belgium, 4/09/2018 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Cleynhens

    Hij mag weer tegen janneke en mieke spelen ...

Video