Martínez gunt Dendoncker en Tielemans speeltijd: "Costa Rica wordt iets anders dan Egypte en Portugal"

BELGA
Morgenavond spelen de Rode Duivels hun laatste van drie oefeninterlands in aanloop naar het WK. De laatste kans voor Roberto Martínez om zijn selectie op punt te zetten. "Dendoncker en Tielemans zullen spelen", verzekerde hij vandaag. Verder gooide de bondscoach ook met bloemen naar Tunesië: "Zij kunnen dé verrassing op het WK worden."

Na Portugal en Egypte wacht de Rode Duivels morgen een confrontatie tegen Costa Rica. De revelatie van het WK in Brazilië wordt volgens bondscoach Roberto Martínez een belangrijke test. "Costa Rica is sinds het vorige WK één van de lievelingsploegen voor de neutrale toeschouwer geworden. Bondscoach Oscar Ramírez laat zijn ploeg offensief spelen in een opstelling die gelijkaardig is aan de onze."

"In die zin wordt de match van morgen een nieuwe test voor ons. Costa Rica gaat anders spelen dan Portugal en anders dan Egypte. Die typische Zuid-Amerikaanse mentaliteit zal hen zeker helpen. Het is zo'n ploeg die zonder angst speelt en zich wil laten gelden. Iets wat we in de oefeninterland met Mexico ook hebben gezien. Het is een gegeven waar we opnieuw mee moeten leren omgaan. Volgens mij is Costa Rica ook een voorbeeld voor Panama. De Panamezen trekken voor het eerst naar de wereldbeker en ze zullen zich in de groepsfase zeker willen laten zien."

Photo News

"Niet meer voetballen vanuit de reactie"

Een laatste opdracht dus voor de Rode Duivels voor de afreis naar Rusland. De vraag is wat Martínez nu nog hoopt te zien van zijn spelers. "In de eerste plaats ben ik trots op de voorbereiding die we tot dusver hebben afgewerkt. Er was een en ander te doen om ons verblijf in België, maar de afgelopen weken hebben bewezen dat dit de beste keuze was."

"Morgen wil ik graag extra beweging zien in het aanvallende compartiment, maar tegelijk mogen we onze verdedigende stabiliteit niet overboord gooien. Tegen Egypte en Portugal zat dat wel snor. Verder hoop ik nog steeds op extra automatismen. Ik zou graag spelers zien die anticiperen op elkaars bewegingen, veeleer dan vanuit de reactie te voetballen. Ik blijf ook vasthouden aan onze driemansdefensie. Het wordt interessant om te zien hoe we reageren op het Costa Ricaanse aanvalstrio. 

Een driemansdefensie dus en geen verdedigingslinie met vier spelers. Die is naar Martínez' mening al voldoende uitgetest op training. "We weten goed genoeg hoe we kunnen overschakelen naar vier man achteraan, dus ik denk niet dat we dat nog moeten proberen. Wel wil ik extra speelminuten schenken aan Dedryck Boyata."

BELGA

"Tielemans en Dendoncker zullen spelen"

Wat dan met Dendoncker en Tielemans, de enige twee Rode Duivels die in deze WK-voorbereiding nog niet op de mat te zien waren? "We blijven verder werken met dezelfde basisploeg, maar het klopt dat zij nog minuten tegoed hebben. Elke speler moet voor het WK eens op het veld staan en dus zullen Tielemans en Dendoncker morgen zeker spelen tegen Costa Rica." 

Over Vincent Kompany en Thomas Vermaelen had de bondscoach geen extra updates te melden. Dat ondanks de positieve signalen die Kompany zelf de wereld instuurde. "De situatie blijft dezelfde. We wachten tot 24 uur voor de wedstrijd tegen Panama om te zien wie welke rol krijgt toebedeeld. Het klopt wel dat er positieve signalen zijn. Thomas en Vinnie werken goed en zijn deel van de groep."

BELGA

"Tunesië kan één van de verrassingen worden"

Als uitsmijter werd Martínez ook nog even naar zijn mening over het nipte verlies van WK-tegenstander Tunesië tegen Spanje gevraagd. "Ik heb de wedstrijd gezien en voor mij is het geen verrassing dat Tunesië het zo goed heeft gedaan. In mijn ogen verdienden ze zelfs de overwinning. Ze hebben Spanje verplicht om hun tactische systeem om te gooien." 

"Er zit echt veel beweging in hun 4-3-3 en daarnaast creëren ze ook veel diepgang. Dat bewezen ze met hun gelijkspel tegen Portugal. Neen, voor mij was Spanje-Tunesië eerder een bevestiging van wat ik al wist en dat is dat Tunesië één van de verrassingen van dit WK kan zijn."

BELGA15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • daniel d'hulst

  Nogal logisch anders had je ze niet moeten meenemen

 • Renaud David

  Als Tunesië de revelatie wordt, betekent dit dat België de tweede ronde niet haalt

 • Peter Debrouwer

  Omdat het moet van Collin !

 • Eric Audenaert

  Dirk Tuymans , kun jij hem dan leren hoe je een bal moet aanpakken en bijhouden aan de voet ? Geen enkele trainer is daar al in geslaagd . Jij kunt een toptrainer worden . Succes.

 • daniel vanmechelen

  Tielemans (slechtste aankoop in de Franse competitie) en Dedonker, dat die gingen spelen wist toch iedereen, Anders had hij nooit geen nieuw kontrakt gekregen van de Bond.Voor deze twee spelers is het nog een WK te vroeg.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00