Martínez antwoordt op alle kritiek: "Extreem trots op partij tegen Griekenland"

MGA
Voor de Rode Duivels is het volgende grote doel "reekshoofd zijn bij de WK-loting". Dat zegt bondscoach Roberto Martínez - die gisterenavond in Leuven de beloftenwedstrijd België - Turkije bijwoonde - in een one-one-gesprek met onze videoman. Voorts zegt de bondscoach nog dat hij "de kritiek na België - Griekenland begrijpt", maar ook dat hij "extreem trots" is op het resultaat.

Meneer Martínez, zijn we de voorbije dagen te kritisch geweest?
"Dat denk ik niet. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening als het over voetbal gaat. Wat wel belangrijk is, is dat iedereen beseft dat de Rode Duivels geven om hun nationale ploeg. Ze geven om hun prestaties. In deze wedstrijd tegen Griekenland was het doel niet om mooi te spelen. Dit was een finale, en finales zijn er om te winnen. Ik bedoel: we willen altijd mooi voetbal brengen, maar dat kan niet altijd. We wonnen tegen Griekenland omdat onze spelers liever wilden winnen dan hun tegenstander, dat is een mentale strijd waarin wij de beste waren. Ik ben daar extreem trots om."Is het nu belangrijk om te oefenen tegen toplanden in de aanloop naar het WK?
"Wel, op dit moment zijn er nog twee WK-kwalificatiewedstrijden die we op een goede manier moeten aanpakken. We willen deze kwalificatieronde op de juiste manier afsluiten. In november en maart zijn er dan twee interlandperiodes waarvoor we nog een goede tegenstander zoeken. Dat moeten betekenisvolle wedstrijden worden, waarin we kunnen werken aan onze werkpunten. Maar dat willen we met de glimlach doen in een positieve sfeer, zodat onze fans ook naar het WK kunnen toeleven."

Hoe belangrijk is het om in pot één te zitten bij de loting?
"Je kan een loting nooit beheersen, maar reekshoofd zijn helpt altijd. Natuurlijk gaan er ook sterke ploegen in pot twee zitten, dus een plekje in pot één betekent niet automatisch een goede loting. Maar het is wel onze verantwoordelijkheid en ons doel om in pot één te zitten. Ook dat wordt belangrijk in de volgende matchen die we gaan spelen."Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00