Marc Wilmots neemt iedereen bij de neus: "Ik heb gebluft en wilde mist spuien"

Photo News
Romelu Lukaku, Michy Batshuayi én Christian Benteke reizen volgende maand alledrie mee af naar het EK in Frankrijk. De drie diepe spitsen van de Rode Duivels kregen vandaag groen licht van bondscoach Marc Wilmots en mogen hun koffers voor EURO 2016 pakken.

Dat Wilmots alsnog voor drie echte aanvallers opteerde, is opmerkelijk. Enkele weken geleden had hij in interviews met de Waalse kranten immers laten optekenen dat hij slechts twee diepe spitsen zou meenemen. "Het klopt dat ik dat gezegd heb, maar ik heb gebluft en wilde wat mist spuien. Erg is dat niet", aldus de bondscoach donderdag in het bondsgebouw. "Met slechts twee diepe spitsen naar een toernooi trekken, vond ik te gevaarlijk. En bovendien hebben Romelu, Christian en Michy elk een ander profiel en kan ik hen - afhankelijk van het matchverloop - alledrie gebruiken. Dat geeft me veel mogelijkheden".

"Benteke steeds beslissend"
De keuze voor de drie valt zeker te verantwoorden. Lukaku en Batshuayi scoorden dit seizoen allebei erg vlot bij respectievelijk Everton en Marseille en Benteke stelde Wilmots nooit teleur. "Christian speelde vooral omwille van blessureleed misschien niet heel veel bij Liverpool, maar als hij dat wel deed was hij steeds beslissend. Ik ken hem bijzonder goed, er zijn veel ploegen in Engeland die iemand als hem willen".

"Offensief veel potentieel"
Bondscoach Marc Wilmots baadt in weelde op offensief vlak. "Ik heb het liever niet over drie, maar wel over acht aanvallers. Het gevaar kan van overal komen bij ons. Op offensief vlak hebben we heel veel potentieel", stelde de bondscoach. "Met Yannick Carrasco of Divock Origi op rechts en Eden Hazard of Dries Mertens op links kunnen we voor veel snelheid en diepgang zorgen", klonk het.

REUTERS
Photo News
Photo News


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00