Mag Marc Wilmots straks rekenen op middenvelder van FC Porto?

REUTERS
Giannelli Imbula heeft een procedure in gang gezet om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. Dat meldt L'Equipe vandaag. Volgens de Franse sportkrant wil de middenvelder van het Portugese FC Porto zo selecteerbaar worden voor de Rode Duivels.

De 23-jarige Imbula is een Frans-Congolese voetballer met Belgische roots, hij werd immers in Vilvoorde geboren. Vorige zomer verkaste hij nog voor 20 miljoen euro van het Franse Olympique Marseille naar Porto. Volgens L'Equipe heeft Marc Wilmots hem overtuigd om voor België te kiezen en was de bondscoach vorige week ook in Porto om Imbula aan het werk te zien tijdens het Champions League-duel tegen Chelsea. De middenvelder was in het verleden wel al Frans belofteninternational, maar speelde nog geen A-interland en kan dus Rode Duivel worden.

Voorbereiding interlands
Die Rode Duivels beginnen overigens dinsdagnamiddag aan hun voorbereiding op hun laatste twee kwalificatiewedstrijden in de voorronde van het EK van volgend jaar in Frankrijk. Zaterdag spelen de Belgen in Andorra, op dinsdag 13 oktober ontvangen ze Israël. Bij winst bij voetbaldwerg Andorra is EK-kwalificatie altijd een feit.

"Concurrentie bij Frankrijk"
"Ik heb ervoor gekozen om de Belgische nationaliteit aan te vragen omdat ik denk dat het bij Les Bleus (de Franse nationale ploeg nvdr) gedaan is voor mij", klinkt het bij de 23-jarige Frans-Congolese middenvelder, die in Vilvoorde geboren is. "Ik hoop dat jullie het begrijpen. Mijn doelstelling was EURO 2016 en als ik daarbij wil zijn, moest ik absoluut een keuze maken. Bij de Franse nationale ploeg was er te veel concurrentie voor mij, ik hoop dat ik een Duivel word", stelde Imbula.

EPA