Maak kennis met onze WK-mascotte: 'Red' moet de Rode Duivels naar succes loodsen

Photo News

Met veel toeters en bellen is vanmiddag de Belgische versie van de WK-mascotte voorgesteld aan het grote publiek. Op het Muntplein in Brussel brak de Belgische creatie uit een ei waarop de mascotte op de tonen van 'Ta Fête' van Stromae zichzelf toonde aan de wereld. 'Red' is de naam en met die steun moeten de Rode Duivels straks voor glorie gaan op het WK in Rusland. Op de persconferentie werd ook nog meegedeeld dat 'Red' noch man noch vrouw is.

Photo News

Dankzij de medewerking van 1.500 supporters werd 'Red' de voorbije dagen op het Muntplein geïnstalleerd in een gigantisch ei. "Red moet de schakel zijn tussen spelers en supporters, tussen alle Belgen", legde Benjamin Goeders, marketing manager van de Belgische voetbalbond, uit. "Het zal op een blije en positieve manier de Duivels overal begeleiden." 'Red' treedt zo in de voetsporen van 'Diabolix', de unieke mascotte van de Duivels tijdens de jaren '80 en '90.

Arnaud Hermant, een 36-jarige grafisch ontwerper van beroep en tevens al jarenlang supporters van de Duivels, toonde zich zeer fier dat zijn ontwerp door de spelers en fans werd gekozen als nieuwe mascotte. "Het is fantastisch te mogen deel uitmaken van dit ongelooflijke avontuur", aldus de Brusselaar. Het ontwerp van Hermant kreeg in oktober vorig jaar 46 procent van de 20.193 uitgebrachte stemmen. 

Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Wat een angstaanjagende mascotte! is dat de weerspiegeling van ons land? De kinderen zullen er schrik van hebben!

 • eric debanne

  Die mascotte is net als de rode duivels : Belachelijk en waardeloos ! Net als dat liedje dat het Belgisch bond goedkeurde ! En blijkbaar een aantal spelers ook ! Schandalig ....

 • Gino Denil

  Ze hebben geen gevoel voor humor bij de bond. Ze hadden een stralende engel moeten nemen om de duivels aan te moedigen.

 • alain vandezande

  en dit noemen ze dan een mascotte? het is meer om er schrik van te krijgen dan een mascotte! wat een lelijk ding!

 • Guido Delrio

  Ik had liever een groot blik Belgium gezien...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00