Lukebakio en Bastien zijn hoopvol: “Willen EK mooi eindigen”

Dodi Lukebakio.
Photo News Dodi Lukebakio.
Je weet maar nooit, zeggen de beloften. Door de zege van Polen tegen Italië is er nog een waterkans om tweede te worden. “En ja, daar denken we aan.”

Alles moet meezitten. De beloften van Johan Walem moeten zelf met minstens twee doelpunten verschil winnen van Italië. En Polen moet Spanje kloppen. Dan zijn de Belgen tweede, maar met drie punten zullen ze normaal gezien geen beste tweede zijn. Als de U21 dus nog even in Italië willen blijven, dan moet Engeland zich plaatsen voor de halve finale. Engeland mag niet naar de Olympische Spelen, wat maakt dat de twee slechtste tweedes dan nog een barrage spelen voor het laatste ticket in Tokio.

“We denken daaraan”, aldus Samuel Bastien. “Maar het verandert onze ingesteldheid niet. We spelen elke match om te winnen. En tegen Italië wil ik dat misschien zelfs nog een tikje meer. Het is het gastland. En zelf speelde ik er drie jaar (bij Avellino en Chievo Verona, red.). Ik ben in Italië volwassen geworden.”

Dat is ook Dodi Lukebakio inmiddels. De aanvaller van Watford, de voorbije maanden schitterend bij Düsseldorf, dribbelde slim de vragen over zijn toekomst. “Ik kan op dit moment niks zeggen over een transfer. Ik focus mij op het EK.” Hij begon zichzelf ook niet te bewieroken: “De ploeg is onze sterkte. De Rode Duivels? Een droom, maar het is niet aan mij om daar iets over te vertellen. We doen allemaal ons best, dan is het aan de coach om te beslissen.”

Tegen Italië krijgen de Belgen hoogstwaarschijnlijk een laatste kans om zich te tonen. “Alles is mogelijk”, aldus Lukebakio. “We willen het EK mooi eindigen.”

Samuel Bastien.
Photo News Samuel Bastien.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Vercauteren

  Het gros van de jonge duivels heeft voetbaltalent te koop maar als het op mentaliteit aankomt een ramp, nonchalant en lui

 • Jos Vangeel

  Ze zullen niet winnen tegen Italie Maak een screendshot en wijs me er later maar op

 • Karel Bellen

  Italie speelt wel thuis hé, dus winnen..., onmogelijk! Zeker als men verdergaat op de 2 vorige matchen.

 • Peter Berg

  Polen klopt Spanje niet, België klopt Italië zeker niet en Engeland plaatst zich niet dus kom maar naar huis jongens. Laten we genieten van de huidige A-kern want er zit niet veel talent meer aan te komen voor de toekomst.