Lukaku verrast in buitenlands interview: "Ik denk dat ik na het volgende EK in 2020 stop bij de nationale ploeg"

BELGA
Romelu Lukaku speelt met de gedachte om na het EK in 2020 af te zwaaien als Rode Duivel. Dat zeggen wij niet, maar Lukaku zelf in een interview met 'Business Insider'."Nog twee jaar en dan mag de volgende generatie mijn plaats innemen." 

40 goals in 75 wedstrijden, dat is het voorlopige bilan voor Romelu Lukaku bij de Rode Duivels. De spits van Manchester United is Belgisch topschutter aller tijden en schitterde op het afgelopen WK in Rusland nog met vier goals tegen Panama en Tunesië. Doelpunten die we na het EK 2020 mogelijk niet meer te zien krijgen, want in een interview liet Lukaku doorschemeren dat hij binnen twee of drie jaar weleens met vervroegd internationaal pensioen zou kunnen gaan. 

Het onderwerp kwam ter sprake toen 'Business Insider' Lukaku vroeg naar de toekomst van de nationale ploeg. "De lat ligt nu hoger voor de Rode Duivels. België is het nu bij de start van een groot toernooi haast verplicht om de halve finales te halen. Voor minder gaan we niet meer. Er zit in elk geval talent aan te komen, al vraag ik me wel af of de volgende generatie voldoende honger heeft om voor het allerhoogste te strijden. Vandaag is het makkelijk om vanaf je dertiende tonnen geld te verdienen met voetbal, dus ik hoop dat mijn opvolgers even veel motivatie kunnen opbrengen."

Over opvolging gesproken neemt het interview plots een opvallende wending. "Ik ben nu 25 en nog niet helemaal aan mijn top. Ik beschouw elke speler dus nog als een concurrent voor mijn plaats bij de nationale ploeg. Ik wil dat voorlopig nog niet opgeven, maar ik denk er wel aan om te stoppen na het EK in 2020. Nog twee jaar en dan mogen ze mijn rol overnemen." 

Of het ook daadwerkelijk tot een vervroegd pensioen komt, is niet duidelijk. Lukaku wordt in 2020 pas 27 jaar. Het is dus moeilijk voor te stellen dat de nationale topschutter het dan al voor bekeken houdt. Bovendien lieten Fellaini, Dembele en Kompany ook al doorschemeren dat ze na het WK definitief zouden stoppen met de nationale ploeg. Uiteindelijk zette nog niemand van hen officieel een punt achter zijn internationale carrière...

Photo News
Photo News
BELGA178 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • tommy daems

  Flauwe zever , alles om een beetje aandacht.

 • tom ignoul

  Stop bij United ook aub! Kijk liever badminton dan luikaku aan het werk te zien, prutsvoetballer

 • Marcel Loots

  Als ge tegen jongens van 150cm geen kopduel kunt winnen(Japan) kunt ge beter stoppen en doelpunten maken tegen toppers kan hij ook al niet dus dag jonge! Loots Marcel

 • eric debanne

  Waarom nu niet dan ....? Voor het EK ...!

 • Wilfried Vanden Berg

  Björn Mallet inderdaad je zou op mijn leeftijd(65 nu) lachen. Maar 45 jaar geleden niet . Toen moesten de jonge voetballers vechten voor een bal. En niet op kunstgras,en hadden geen dikke wedde,en geen dikke auto,en geen RolsRoys om mee te stoefen. Maar deze kerel is een klager eerste klas. Steeds met het handje omhoog(hier ben ik,ik wil de bal) Heb alle wedstrijden van het WK gezien op tv. Aub hou je commentaar voor je zelf,die kerel is en blijft een goalen dief .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00