Logistieke nachtmerrie voor de Duivels: groep G wilden Martínez en co absoluut vermijden

Dries Mertens en de Duivels moeten hopen dat ze niet in groep G terechtkomen.
Photo News Dries Mertens en de Duivels moeten hopen dat ze niet in groep G terechtkomen.
De Rode Duivels werden vandaag tijdens de WK-loting in Rusland onderverdeeld in groep G, de poule die vooraf gevreesd werd door de Belgen.

Groep G wilden bondscoach Roberto Martínez en de rest van de Belgische bondstop absoluut vermijden. De reden? Met wedstrijden in Sochi en Kaliningrad, op respectievelijk 1.100 en 1.300 kilometer van het basiskamp in Moskou, wordt de belasting voor de Rode Duivels een stuk hoger zijn dan in alle andere groepen. 

"Niet té ver moeten reizen is belangrijk", benadrukte Martínez enkele dagen geleden. "Verplaatsingen van langer dan drie uur (zoals naar Sochi en Kaliningrad, red.) zouden onze voorbereiding verstoren." Wat de bondscoach bedoelde, is dat bij langdurige reizen België twee dagen voor de wedstrijd naar de betreffende speelstad moet afzakken, in plaats van de dag voordien.

Photo News
Photo News
GMAX AGENCY96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maria jespers 2

  Word eens tijd dat ze eens wat sterkere ploegen tegenkomen , dan kunnen we eens zien hoe goed de Rode Duivels zijn .

 • Henri Hendrickx

  Veldrijders moeten soms 500km overbruggen in één weekend! Wat een watjes die overbetaalde sjotterkes..

 • Wernet Van broekhoven

  Verre verplaatsingen???1.5 uurtje vliegen zal wel lukken zeker.

 • Michel Tampere

  Waar is her probleem? Of je nu 700 of 1300 km moet vliegen scheelt ocharme een uurtje. Het inchecken en op valiezen wachten is in beide gevallen gelijk.... of gaan ze met de bus??

 • William van leuven

  Er zijn zo tientallen nationale competities doorheen het jaar in verschillende sporten en landen wereldwijd. Ocharme toch die rode duivels !