Kompany haalt zwaar uit: "Link is heel nauw met wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie"

In een exclusief interview met VTM NIEUWS hekelt Vincent Kompany het huidige systeem voor makelaars. "De link is heel nauw met de praktijken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie", klinkt het scherp. De Rode Duivel roept op tot totale transparantie.

"Op dit moment is het te vroeg om echt over individuen te hebben", zegt Vincent Kompany. "Maar als je het hebt over de voetbalsector dan kan je niet verrast zijn. De link is heel nauw met de praktijken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie. Er zijn veel goede mensen, maar ook veel slechte."

VTM NIEUWS

Oproep tot transparantie

"Wat ik niet begrijp is dat het internationaal niet helemaal transparant is ondertussen", gaat Kompany verder. "Er wordt toch sowieso gespeculeerd over lonen van spelers, dat het hen waarschijnlijk niet uitmaakt of hun loon bekend is. Maak het helemaal transparant zodanig dat iedereen zich moet verantwoorden voor hetgeen ze factureren. Uiteraard is een makelaar of een soort van bemiddelaar belangrijk voor een speler om hun belangen te beschermen en ook af en toe die van de club. Maar waarom het nog niet transparant is, snap ik helemaal niet."

Photo News53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Het is duidelijk dat de Overheid hier nog heel veel Belasting Overschot heeft in de voetbal en sport wereld !!? Er vallen nog vele 10 tallen miljoenen te rapen !! Een arbeider betaald gem 56% belastingen op hun bruto loon , Sporters maar 15% waarom ? Dan moeten de Burgers Nog opdraaien voor alle Kosten bij Voetbal matchen , politie en gemeentewerkers en deels ook de stadion's ezv ..!!

 • rudolf jacobs

  oei Vincent,je gaat nu nooit een plaatske krijgen op de voetbal bond,of was dit de bedoeling,blijf in engeland jongen bij MC zit je goed

 • Tim Verhulst

  Maar dat zijn eigen club 1 grote witwaspraktijk is van vies geld uit het Midden Oosten vergeet hij te zeggen.

 • Paul De Groote

  Die moet zwijgen,wat was dat daar in Luxemburg met het geld van hun portretrecht ? Dus ,dimmen Kompany en andere Rode Duivels !

 • Jonas Lozier

  Aan alle Komapny lovers hier: Als jullie Vince de prins het dan toch zo goed weet, waarom spreekt hij dan nu pas??? En hij kent blijkbaar heel wat details. Hoe onverantwoord van hem om daar niet eerder publiekelijk over te praten, of het aan het gerecht te melden. Sorry maar dat noemen ze een lafaard.