Kompany en Lombaerts laten training schieten

PHOTO_NEWS
De Rode Duivels hebben vandaag twee keer getraind tijdens hun stage in Zweden. 's Voormiddags werkten ze in hun hotel in Stockholm een training in de fitnessruimte af, in de vooravond oefenden ze ruim anderhalf uur in het knappe maar barkoude 'Stockholms Olympiastadion', waar in 1912 de Olympische Spelen plaatsvonden.

Drie Duivels ontbraken op het appel tijdens de tweede training. Goalie Thibaut Courtois geniet nog van enkele dagen vakantie en sluit in de loop van de week aan, Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts bleven uit voorzorg binnen en kregen een aangepast programma. Ook doelmannen Simon Mignolet en Koen Casteels, allebei revaliderend van blessures, namen niet deel aan de gezamelijke oefensessie. Zij trainden voor aanvang wel ruim een halfuur individueel met keeperstrainer Erwin Lemmens.

Er werd behoorlijk intensief getraind, ondanks de koude. "In het begin was die koude wel even schrikken en was het even aanpassen, ook voor de spieren. Maar eens je bezig bent, voel je daar uiteraard al snel niets meer van", verduidelijkte Toby Alderweireld na afloop.

De training van vandaag werd bijgewoond door een kleine 50 supporters. Ook niemand minder dan Pär Zetterberg, voormalig vedette van RSC Anderlecht, was een van de aandachtige toeschouwers. Morgen traint de selectie van Marc Wilmots in principe tweemaal, zondag sparren de Belgen in de Friends Arena tegen Zweden.