Kies uw favoriete Duivels-foto uit de gouden jaren

België klopt de Sovjet-Unie in de 1/8ste finales van het WK met 4-3 na verlengingen. Stéphane Demol, een van de jongeren in de ploeg, maakte de 3-2 en legt daarmee de basis voor de zege.
Rv België klopt de Sovjet-Unie in de 1/8ste finales van het WK met 4-3 na verlengingen. Stéphane Demol, een van de jongeren in de ploeg, maakte de 3-2 en legt daarmee de basis voor de zege.
De Rode Duivels vliegen in juni met de Trident naar het WK in Rusland. Brussels Airlines plant het officiële vliegtuig van de nationale ploeg extra te versieren met iconische foto's uit de Belgische voetbalgeschiedenis. U krijgt de kans om die te kiezen. Voor uw favoriete Duivels-foto uit de gouden jaren stem hier.
Na vier jaar afwezigheid zorgt Wilfried Van Moer voor een overwinning tegen Portugal. Zo komt België weer op koers voor kwalificatie voor het EK 1980.
Rv Na vier jaar afwezigheid zorgt Wilfried Van Moer voor een overwinning tegen Portugal. Zo komt België weer op koers voor kwalificatie voor het EK 1980.
België wint met 1-3 in Schotland dankzij twee doelpunten van François Van der Elst en plaatst zich zo voor het EK 1980.
Rv België wint met 1-3 in Schotland dankzij twee doelpunten van François Van der Elst en plaatst zich zo voor het EK 1980.
In de tweede groepswedstrijd op het EK in Italië klopt België Spanje met 2-1 en legt zo de basis voor de kwalificatie voor de finale. Julien Cools maakt de winning goal. 	In de tweede groepswedstrijd op het EK in Italië klopt België Spanje met 2-1 en legt zo de basis voor de kwalificatie voor de finale. Julien Cools maakt de winning goal.
Rv In de tweede groepswedstrijd op het EK in Italië klopt België Spanje met 2-1 en legt zo de basis voor de kwalificatie voor de finale. Julien Cools maakt de winning goal. In de tweede groepswedstrijd op het EK in Italië klopt België Spanje met 2-1 en legt zo de basis voor de kwalificatie voor de finale. Julien Cools maakt de winning goal.
In de finale van het EK in Rome verliest België met 2-1 van West-Duitsland. Horst Hrubesch nekt de Belgen met twee goals.
Belga In de finale van het EK in Rome verliest België met 2-1 van West-Duitsland. Horst Hrubesch nekt de Belgen met twee goals.
De Rode Duivels krijgen de Natione Trofee voor Sportverdienste uit handen van prins Albert.
Rv De Rode Duivels krijgen de Natione Trofee voor Sportverdienste uit handen van prins Albert.
België plaatst zich voor het WK in Spanje na een 2-0-zege tegen Frankrijk. "Moet er nog zand zijn?", roept Rik De Saedeleer na de 2-0 van Erwin Vandenbergh.
Rv België plaatst zich voor het WK in Spanje na een 2-0-zege tegen Frankrijk. "Moet er nog zand zijn?", roept Rik De Saedeleer na de 2-0 van Erwin Vandenbergh.
In de openingsmatch van het WK klopt België wereldkampioen Argentinië met 1-0 dankzij een doelpunt van Erwin Vandenbergh.
Belga In de openingsmatch van het WK klopt België wereldkampioen Argentinië met 1-0 dankzij een doelpunt van Erwin Vandenbergh.
Met een 1-1-gelijkspel tegen Hongarije plaatst België zich voor de tweede ronde op het WK. Jan Ceulemans leidt de 1-1 van Czerniatynski in met een geweldige rush over rechts.
Belga Met een 1-1-gelijkspel tegen Hongarije plaatst België zich voor de tweede ronde op het WK. Jan Ceulemans leidt de 1-1 van Czerniatynski in met een geweldige rush over rechts.
België verslaat Schotland nipt met 3-2 in de voorronde van het EK 1984. Jean-Marie Pfaff is de held door een strafschop van linksachter Frank Gray te stoppen bij een 3-2-stand.
Rv België verslaat Schotland nipt met 3-2 in de voorronde van het EK 1984. Jean-Marie Pfaff is de held door een strafschop van linksachter Frank Gray te stoppen bij een 3-2-stand.
Met een 2-1-zege tegen Oost-Duitsland zet België een grote stap richting EK 1984. Ludo Coeck maakt de 2-1 met een geweldig afstandsschot.
Rv Met een 2-1-zege tegen Oost-Duitsland zet België een grote stap richting EK 1984. Ludo Coeck maakt de 2-1 met een geweldig afstandsschot.
België begint het EK met een 2-0-ovewinning tegen Joegoslavië. Debutant Georges Grün maat de 2-0.
Rv België begint het EK met een 2-0-ovewinning tegen Joegoslavië. Debutant Georges Grün maat de 2-0.
In de heenmatch van de barrageduels richting WK 1986 kloppen de Rode Duivels Nederland met 1-0, dankzij een doelpunt van Franky Vercauteren.
Rv In de heenmatch van de barrageduels richting WK 1986 kloppen de Rode Duivels Nederland met 1-0, dankzij een doelpunt van Franky Vercauteren.
België verliest de terugwedstrijd met 2-1 in Nederland, aar het doelpunt van Georges Grün in de 85ste minuut volstaat voor de kwalificatie.
Rv België verliest de terugwedstrijd met 2-1 in Nederland, aar het doelpunt van Georges Grün in de 85ste minuut volstaat voor de kwalificatie.
België klopt de Sovjet-Unie in de 1/8ste finales van het WK met 4-3 na verlengingen. Stéphane Demol, een van de jongeren in de ploeg, maakte de 3-2 en legt daarmee de basis voor de zege.
Photo news België klopt de Sovjet-Unie in de 1/8ste finales van het WK met 4-3 na verlengingen. Stéphane Demol, een van de jongeren in de ploeg, maakte de 3-2 en legt daarmee de basis voor de zege.
België wint van Spanje na strafschoppen in de kwartfinales van het WK. Leo Van der Elst trapt de beslissende penalty binnen.
Belga België wint van Spanje na strafschoppen in de kwartfinales van het WK. Leo Van der Elst trapt de beslissende penalty binnen.
In de halve finales tegen Argentinië gaan de Rode Duivels onderuit. Diego Maradona is de boeman met twee doelpunten.
Reporters In de halve finales tegen Argentinië gaan de Rode Duivels onderuit. Diego Maradona is de boeman met twee doelpunten.
De Grote Markt in Brussel ziet zwart van het volk om de terugkeer van de Rode Duivels te vieren, nadat ze vierde werden in Mexico.
Rv De Grote Markt in Brussel ziet zwart van het volk om de terugkeer van de Rode Duivels te vieren, nadat ze vierde werden in Mexico.
Koning Boudewijn ontvangt de nationale ploeg op het Koninklijk Paleis na hun prestaties in Mexico. Jean-Marie Pfaff slaat een praatje met de Koning en vraagt hem of hij geen problemen kreeg met koningin Fabiola door de redding van Pfaff op het schot van Eloy tegen Spanje.
Rv Koning Boudewijn ontvangt de nationale ploeg op het Koninklijk Paleis na hun prestaties in Mexico. Jean-Marie Pfaff slaat een praatje met de Koning en vraagt hem of hij geen problemen kreeg met koningin Fabiola door de redding van Pfaff op het schot van Eloy tegen Spanje.
Guy Thijs zit voor de 100ste keer op de bank van Rode Duivels. België speelt Luxemburg van de mat, met vier doelpunten van Marc Van der Linden.
Rv Guy Thijs zit voor de 100ste keer op de bank van Rode Duivels. België speelt Luxemburg van de mat, met vier doelpunten van Marc Van der Linden.
Op het WK '90 verslaat België Uruguay in de tweede match van de groepsfase. Enzo Scifo bekroont zijn prestatie door de 2-0 te maken.
Photo news Op het WK '90 verslaat België Uruguay in de tweede match van de groepsfase. Enzo Scifo bekroont zijn prestatie door de 2-0 te maken.
België is de beter ploeg tegen Engeland in de achtste finale van het WK.Toch gaat Engeland door dankzij een doelpunt van David Platt in de verlengingen.
Photo news België is de beter ploeg tegen Engeland in de achtste finale van het WK.Toch gaat Engeland door dankzij een doelpunt van David Platt in de verlengingen.
In een oefenmatch verplettert België Zambia met 9-0. Debutant Josip Weber scoort 5 doelpunten.
Belga In een oefenmatch verplettert België Zambia met 9-0. Debutant Josip Weber scoort 5 doelpunten.
De Rode Duivels verslaan Nederland op het WK '94 in de VS. Man van de match met een reeks spectaculaire reddingen: Michel Preud'homme.
Photo news De Rode Duivels verslaan Nederland op het WK '94 in de VS. Man van de match met een reeks spectaculaire reddingen: Michel Preud'homme.
België wint van Turkije in de kwalificatie voor het WK '98. Luis Oliveira zet de Rode Duivels met een hattrick op weg naar het WK in Frankrijk.
Photo news België wint van Turkije in de kwalificatie voor het WK '98. Luis Oliveira zet de Rode Duivels met een hattrick op weg naar het WK in Frankrijk.
In de striemende regen haalt België het van Ierland en mag zo naar het WK. Luc Nilis maakt de beslissende 2-1.
Photo news In de striemende regen haalt België het van Ierland en mag zo naar het WK. Luc Nilis maakt de beslissende 2-1.
Nederland - Belgie 5-5. Het meest doelpuntenrijke gelijkspel ooit in derby der Lage Landen. Branko Strupar valt op met twee goals.
Photo news Nederland - Belgie 5-5. Het meest doelpuntenrijke gelijkspel ooit in derby der Lage Landen. Branko Strupar valt op met twee goals.
België begint het EK, dat het samen met Nederland organiseert, met een 2-1 overwinning tegen Zweden. Bart Goor en Emile Mpenza zorgen voor de doelpunten.
Photo news België begint het EK, dat het samen met Nederland organiseert, met een 2-1 overwinning tegen Zweden. Bart Goor en Emile Mpenza zorgen voor de doelpunten.
De grootste Belgische overwinning ooit in een kwalificatiematch voor een EK of een WK: België overrompelt San Marino met 10-1 op weg naar het WK 2002. Bob Peeters scoort een perfecte hattrick.
Belga De grootste Belgische overwinning ooit in een kwalificatiematch voor een EK of een WK: België overrompelt San Marino met 10-1 op weg naar het WK 2002. Bob Peeters scoort een perfecte hattrick.
België mag naar het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan na barragematchen tegen Tsjechië. De Rode Duivels winnen twee keer met 1-0. Marc Wilmots neemt met een strafschopdoelpunt alle twijfels weg.
Photo news België mag naar het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan na barragematchen tegen Tsjechië. De Rode Duivels winnen twee keer met 1-0. Marc Wilmots neemt met een strafschopdoelpunt alle twijfels weg.
Met tien man en na 2-0-achterstand pakken de Rode Duivels alsnog een punt tegen Schotland, een cruciaal punt op weg naar Japan en Zuid-Korea. In de extra tijd maakt Daniel Van Buyten de gelijkmaker.
Photo news Met tien man en na 2-0-achterstand pakken de Rode Duivels alsnog een punt tegen Schotland, een cruciaal punt op weg naar Japan en Zuid-Korea. In de extra tijd maakt Daniel Van Buyten de gelijkmaker.
In de achtste finales gaat België met 2-0 onderuit tegen Brazilië. Maar bij 0-0 keurt de Jamaïcaan Peter Prendergast een doelpunt van Marc Wilmots af, tot woede van de Belgen. Hij zag een (ingebeelde) duwfout op Roque Junior.
pn In de achtste finales gaat België met 2-0 onderuit tegen Brazilië. Maar bij 0-0 keurt de Jamaïcaan Peter Prendergast een doelpunt van Marc Wilmots af, tot woede van de Belgen. Hij zag een (ingebeelde) duwfout op Roque Junior.
België wint zijn derde groepsmatch op het WK 2002 met 3-2 van Rusland. Johan Walem zet de Duivels op het goede spoor door een vroeg doelpunt vanop vrije trap.
rv België wint zijn derde groepsmatch op het WK 2002 met 3-2 van Rusland. Johan Walem zet de Duivels op het goede spoor door een vroeg doelpunt vanop vrije trap.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00