Jonge Duivels sneuvelen tegen Italië in halve finale EK U17

Nicolas Raskin en Halim Timassi kijken sip voor zich uit na de uitschakeling op het EK.
Action Images via Reuters Nicolas Raskin en Halim Timassi kijken sip voor zich uit na de uitschakeling op het EK.
De Belgische nationale ploeg bij de U17 is uitgeschakeld in de halve finales op het EK. De jonge Duivels moesten met 2-1 de duimen leggen tegen Italië.

België kende een moeizame eerste helft tegen de 'azzurri'. De jonge Belgen hadden het in het wedstrijdbegin moeilijk om de bal in de ploeg te houden. De Italianen daarentegen zorgden meteen voor dreiging met een grote kans voor Vergani, maar doelman Shinton (Club Brugge) hield België recht met een uitstekende redding. Naargelang de minuten wegtikten, kantelde de wedstrijd steeds meer in het voordeel van Italië, wat leidde tot een doelpunt. Emmanuel Gyabuaa trapte Italië in de 31ste minuut op voorsprong. Ook na het doelpunt bleef Italië de gevaarlijkste ploeg met enkele uitstekende kansen.

Photo News

De Belgen begonnen sterk aan de tweede helft, wat meteen resulteerde in enkele prima mogelijkheden voor Sierra en Vandermeulen. Italië bleef net als in de eerste helft hoog druk zetten, maar het contrast met het wedstrijdbeeld was groot. België was baas in het eerste kwartier na de pauze. Het overwicht van de jonge Duivels werd beloond met een doelpunt. Vertessen rondde een snelle tegenaanval af. Niet veel later kreeg België echter het deksel op de neus. Vergani scoorde uit het niets een prachtig doelpunt. Een zware opdoffer voor de Belgen, die in de slotfase niet meer konden terugslaan.

Yorbe Vertessen schreeuwt het uit na de gelijkmaker van de jonge Belgen.
Getty Images Yorbe Vertessen schreeuwt het uit na de gelijkmaker van de jonge Belgen.

Het team van bondscoach Thierry Siquet  stoomde met een 9 op 9 doorheen de groepsfase, na zeges tegen Ierland (2-0), Bosnië-Herzegovina (4-0) en Denemarken (1-0). In de kwartfinale werd ook titelhouder Spanje met een 2-1-zege onder de knoet gehouden. De video met de goals van de wedstrijd vindt u hieronder.

Voor de Belgische U17 was het de tweede halve finale op een EK in drie jaar tijd. In 2015 bereikte de lichting-1998 onder de hoede van bondscoach Bob Browaeys de halve finale in Bulgarije. Daarin sneuvelden ze tegen topfavoriet Frankrijk na een dramatische penaltyreeks, waarin de Belgen liefst vier elfmeters misten. Nu bleek dus ook Italië te sterk bij de laatste vier.

Action Images via Reuters
Photo News

Met acht spelers is Anderlecht in de huidige kern het best vertegenwoordigd. Wij stellen ze hieronder even aan u voor.

De 21 jonge Duivels bij de U17:

.
KBVB .
.
KBVB .11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dennis Leever

  Jammer! Had graag weer eens een NL-BE gezien!

 • jean petermans

  Proficiat, maar toch....., wat België niet kan, kan Nederland toch weer wel, nl de finale halen.

 • eric debanne

  Dikke proficiat 1/2 finale is toch mooi ! Ze mogen fier zijn leuke prestatie

 • PATRICK SLEURS

  Je moet realistisch zijn : ondanks enkele talentvolle spelers , zijn er enkele spelers bij die denken dat ze al ‘god’ zijn ,, amai ,, ik heb daar enkele spelers zien afgeven op medespelers, anderen zagen zichzel” heel graag voetballen en speelden vooral voor zichzelf. Mentaliteit van sommige wood-be’s liet te te wensen over .. trainer ? Ingrijpen zou ik zeggen : nu gaat dat nog !

 • Brecht Didden

  Amaai, hier zitten weer een paar zagers tussen. Wat mij betreft: dikke proficiat voor de afgelegde weg tijdens dit EK, top U17

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00