Jean-François Gillet: "Polemieken interesseren me niet"

Photo News
Jean-François Gillet staat op zijn 36e voor zijn eerste groot toernooi. De Luikenaar, die het WK van twee jaar geleden in Brazilië miste omwille van een schorsing, is na een sterk seizoen bij KV Mechelen klaar om zijn rol als derde doelman van de Rode Duivels met brio te vervullen op het komende EK in Frankrijk. Dat zei hij vandaag na de training van de Belgen in Heist.

Gillet begon eerder deze week al aan zijn EK-voorbereiding met wat individuele looptrainingen en deed gisteren en vandaag gewoon mee met de veldtrainingen van de Duivels. Keeperstrainer Erwin Lemmens is immers nog aan de slag bij zijn club KRC Genk en voegt zich pas maandag bij de selectie. "Erg is dat niet, het is altijd leuk om mee te voetballen, als keeper heb je ook goede voeten nodig", meldde hij.

"Coach beslist"
Dat Gillet als derde doelman verkozen werd boven bijvoorbeeld AA Gent-goalie Matz Sels, werd niet door iedereen gesmaakt, maar zelf houdt Gillet zich daar niet mee bezig. "Polemieken interesseren me niet. Iedereen heeft het recht op een eigen mening en zegt of denkt wat hij wil. Zoiets maakt ook deel uit van het voetbal, de coach beslist."

Op het EK wil Gillet uiteraard doen wat van een invaller verwacht wordt. "Ik weet wat mijn plaats is en de twaalf bankzitters moeten de elf basisspelers naar een nog hoger niveau tillen. Twee jaar geleden is mij onrecht aangedaan, maar ik ben keihard blijven werken en daar pluk ik nu de vruchten van", verwees Gillet naar zijn schorsing voor zijn aandeel in het omkoopschandaal 'Calcioscommesse', toen hij nog in doel stond bij Bari.

Via Frankrijk naar Standard?
Over zijn persoonlijke toekomst hoopt Gillet snel meer te weten. Het Italiaanse Catania leende hem afgelopen seizoen aan Malinwa, verwacht wordt dat hij volgend seizoen opnieuw tussen de palen staat bij zijn ex-club Standard. "Ik heb nog geen akkoord met Catania en ben dus nog niet vrij, volgende week zitten we samen. Waar ik daarna heenga, kan ik uiteraard nog niet zeggen, ik heb immers nog geen akkoord met mijn huidige club", lachte de doelman, goed voor negen caps bij de Rode Duivels.

Gillet kreeg op zijn persbabbel ook de vraag of hij het eventueel zag zitten om - als strafschopspecialist - ingebracht te worden bij de elfmeters in de knock-outfase van het EK. "Dat vind ik persoonlijk geen goed idee. Mentaal is zoiets immers heel zwaar voor de eerste doelman en bovendien hebben we met Thibaut (Courtois) al iemand van wereldklasse tussen de palen staan."

Ik weet wat mijn plaats is en de twaalf bankzitters moeten de elf basisspelers naar een nog hoger niveau tillen. Twee jaar geleden is mij onrecht aangedaan, maar ik ben keihard blijven werken en daar pluk ik nu de vruchten van

Jean-François Gillet
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News