Imbula: "Geen stappen gezet om Belg te worden"

Gianelli Imbula in actie met FC Porto tijdens het CL-duel tegen Chelsea.
AP Gianelli Imbula in actie met FC Porto tijdens het CL-duel tegen Chelsea.
Porto-middenvelder Gianelli Imbula heeft vandaag voor de micro van RMC Sport ontkend dat hij een procedure in gang heeft gezet om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. "Ik heb helemaal geen stappen gezet om Belg te worden. Ik concentreer me momenteel volledig op Porto", verklaarde de Frans-Congolese middenvelder, die in Vilvoorde geboren is.

De Franse sportkrant L'Equipe meldde vanochtend dat Imbula wel een procedure in gang had gezet om zo selecteerbaar te worden voor de Rode Duivels. Volgens L'Equipe heeft Marc Wilmots hem overtuigd om voor België te kiezen en was de bondscoach vorige week ook in Porto om Imbula aan het werk te zien tijdens het Champions League-duel tegen Chelsea. Imbula beweert echter dat hij zijn keuze nog niet gemaakt heeft.

"Ik verwacht me momenteel ook niet aan een selectie voor een nationale ploeg. Porto is dan ook mijn prioriteit. Maar als ik goed blijf spelen, behoort een selectie voor één van de twee nationale ploegen wel tot de mogelijkheden. En dan zal mijn beslissing wel beïnvloed worden door de bondscoach die mij als eerste opbelt", sloot de 23-jarige Imbula af met een duidelijke hint.